Újabb fellépők a VOLT-on

2007.04.11. 10:58

A Korn, a Prodigy és a Laibach koncertjén kívül a július 4-7-ig tartó soproni VOLT fesztivál zenei felhozatalát erősíti még a Roots, illetve a Coldcut fellépése. Jön Anthony Rother és a Massive Attack sztárja, Daddy G is.

Kevesebb, mint 100 nappal a 15. VOLT Fesztivál indulása előtt újabb nemzetközi sztárok részvételét jelentették be a szervezők. A korábban már beharangozott fellépők - a Korn, Prodigy, Laibach - mellett a bővülő programban helyet kap a Roots, a Coldcut, Anthony Rother és Daddy G.

A Roots csapatát jegyzik a Montreaux-i Jazz Fesztiváltól az amerikai Lollapaloozáig. A fesztivál nyitónapján színpadra lépő hattagú philadelphiai hiphop-csapat példa arra, hogyan lehet ezt a laza műfajt, a feszességet és krémes soult, a kísérletező kedvet és az élvezetes popdalokat, vagyis a gyökereket és a mai megszólalást egyszerre szolgálni.

Ugyancsak a VOLT-on találkozhatunk az elektronikus tánczene történetének elsőszámú úttörőjével, a Coldcuttal. Az idén 21. születésnapját ünneplő angol duó befolyásolta az elektronikus zene összes mai alfaját - legyen az ambient, jungle, house vagy break.

A Massive Attack rajongói is örülhetnek, mert ugyan a zenekar maga nem jön el, de legalább egyik tagja színpadra lép: először találkozhatunk itthon a Massive Attack mélyhangú dumagépével, Daddy G-vel (Grant Marshall). Koncertjén lesz hiphop, pszichedelia, pörgős elektronikus tánczene, soul, rhythm and blues és sok minden más - zenéje a közönség agyát és lábát egyszerre veszi igénybe.

Jó néhány éves hagyománynak megfelelően a VOLT negyedik napján idén is találkozhatunk a Hyperspace programjával, ahol ezúttal a Datapunk kiadó atyja, a frankfurti zenész, Anthony Rother vendégszerepel.

A VOLT Fesztivál már biztosnak mondható fellépőit a megújult honlapon közlik a szervezők.

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK