R. Kelly a lövöldözés áldozataiért énekel

Vágólapra másolva!
R. Kelly hamarosan megjelenő új kislemezének teljes bevételét az áprilisi Virginia Tech egyetemen lezajlott lövöldözés áldozatainak szánja. A Rise Up egyben R. Kelly május 29-én napvilágot látó nyolcadik soralbumának egyik felvezető dala.
Vágólapra másolva!

Az áprilisi virginiai egyetemen történt lövöldözésben elhunyt diákok és tanárok megsegítésére létrejött Hokie Spirit Memorial Fund javára ajánlotta fel legújabb dalának, a napokban debütáló Rise Up-nak a teljes bevételét R. Kelly.

Mint ismeretes, április 16-án egy ámokfutó a Virginia Tech egyetemen egy lövöldözés során 33 diák és tanár életét oltotta ki, majd saját magával is végzett, s ezzel az elmúlt időszak és az Egyesült Államok egyik legvéresebb és legtöbb áldozatát követelő iskolai fegyveres gyilkosságát hajtotta végre. Az inkább sikamlós szövegeiről ismert R&B-énekes még e hónapban új stúdióanyaggal is jelentkezik: a Double Up címet viselő korong immár a nyolcadik lesz a sorban. A Rise Up pedig az új korongnak a beharangozó felvétele lesz, melyet ez a bizonyos egyetemi tragédia inspirált, így nem véletlen, hogy R. Kelly a virginiai áldozatoknak ajánlotta fel a szám bevételeit.

A május 29-re datált új R.Kelly-anyagon számos neves hiphop- és R&B-előadó is segédkezett, így a címadó dalban Snoop Dogg, míg a Freak It In The Club vagy a Rockstar című számokban Ludacris tűnik fel, a Pull Your Hair és a Put Some Money On It Rick Ross segédletével készült el, Kanye West pedig a Hook It Up-ban hallható majd. R. Kelly szerint főleg egy ütemesebb, táncolhatóbb albumra számíthat a nagyérdemű, bár a lassúbb dalaiért rajongóknak is lesz egy-két igazi gyöngyszem a Double Up-on.

R. Kelly a kilencvenes évek legsikeresebb előadójaként vonult be a történelembe, és karrierje során eddig ötvenmilliónál is több lemezt adott el világszerte, ám az utóbbi években inkább a még mindig folyamatban levő pere miatt került a hírekbe. Mint ismeretes, az énekest gyermekpornográfiára való felbujtással vádolják.