Egy juharleveles zsúrfiú és két céltudatos hölgy

Vágólapra másolva!
A swing-korszakot megidéző retrozsúrfiú, Michael Bublé új lemeze ismét egy érv a kanadai popzene erősödése mellett, és a juharleveles ország legsikeresebb zenekara, a Rush is új albummal jelentkezik öt év után. Rajtuk kívül Tori Amos és Natasha Bedingfield hozzák a megszokott formájukat, nagyszerű anyaggal tér vissza a Dinosaur Jr., és ismét a garázsba megy a Black Rebel Motorcycle Club.
Vágólapra másolva!

Michael Bublé: Call Me Irresponsible

Várakozások: Harry Connick Jr. óta a kanadai Frank Sinatraként emlegetett Michael Bublé a legsikeresebb a világon az úgynevezett "crooning" műfajban, vagyis a negyvenes-ötvenes évek swing és sanzon sztárjait felidéző énekesek világában. A vancouveri halászcsaládból származó Bublé (aki egyébként olasz felmenőkkel is rendelkezik) már gyermekkorában is inkább nagyszülei lemezeit hallgatta, vagyis Ella Fitzgerald vagy Sinatra dalait, szemben édesapja Who és Led Zeppelin albumaival. Hamar kiderült, hogy van érzéke az énekléshez, de évekig tartott, míg eljutott legalább két független lemezig, és bárokban való fellépésig. Aztán Brian Mulroney, volt kanadai miniszterelnök feleségéhez is eljutott egy lemeze, és fel is kérték, hogy énekeljen a politikus leányának esküvőjén, ahol már a zeneipar is képviseltette magát. Első multikiadónál készülő lemeze 2003 elején jött ki, és hamar meghódította a világot, míg a második két évvel később már Amerikában és Angliában is a Top 10-ben debütált. Azóta Bublé a legnagyobb sztárok közé tartozik, és jobbára örökzöldeket feldolgozó lemezei nagy népszerűségnek örvendenek az idősebb generáció körében is.

Eredmény: A Call Me Irresponsible sem tér le arról az irányról, amely annyi sikert hozott az énekes számára, vagyis vadonatúj dalok mellett, kedvenc előadói legnagyobb slágereit adja elő, melyek között megtalálható a Clapton-sláger Wonderful Tonight, Leonard Cohentől az I'm Your Man, valamint Mel Tormé örökzöldje, a Comin' Home Baby. Michael Bublé új albumán nem változtatott a jól bevált produceri és szerzői gárdán sem, továbbá a zenei hangzás és a hangulat is maradt a régi. Az sem véletlen, hogy a lemez címadó dalát éppen Frank Sinatra tette híressé: a 31 éves Bublé sosem rejtette véka alá csodálatát a legendás énekes iránt. Kockázat nélkül kijelenthető, hogy rövidesen meg fog ugrani az eddig eladott 12 millió lemez példányszáma, talán idén már meglesz a 15 is.

Olyan, mint: Az ideális háttérzene drága és elegáns éttermekhez.

Kiknek ajánlható: A "kellemes" zenék és a régi filmzenék rajongói két kezüket összetennék egy ilyen lemezért.