Fülproblémák a ZZ Topnál

Vágólapra másolva!
Elhalasztotta európai turnéját a ZZ Top, miután a szakállas basszusgitáros-énekes, Dusty Hill belső fülében jóindulatú daganatot találtak.
Vágólapra másolva!

Június 15-én, Lipcsében indult volna a ZZ Top európai turnéja, ám a veterán rockzenekar kénytelen volt lemondani a koncertet, miután a Dusty Hill belső fülében talált daganat miatt a zenésznek kezelésre van szüksége.

Hill kezelőorvosa azt is elmondta, hogy műtét egyelőre nem szerepel a tervezett kezelésben: "A közeljövőben stabilizálni szeretnénk Dusty hallását és állapotát, méghozzá gyógyszerekkel és konzervatív terápiával" - magyarázta dr. Shawn Nasseri.

A ZZ Top júliusban induló, amerikai turnéja várhatóan már nem forog veszélyben, addigra Hill már vélhetően felépül.

Az 1969-ben alakult houstoni ZZ Top elsősorban a két hosszú szakállú tagjáról, Dusty Hillről és a gitáros Billy Gibbonsról ismert, na meg arról a tényről, hogy Frank Beard dobos vezetékneve hiába jelent angolul szakállt, az együttesben egyedül ő nem rendelkezik ilyen arcszőrzettel. A blues alapú, jellegzetesen déli rockzenét játszó együttes két szakállas tagját, a legenda szerint egyszer egy borotvát gyártó cég mekörnyékezte mesés pénzösszegre vonatkozó ajánlattal, melyért cserébe le kellett volna borotválniuk szakállukat, ám sem Hill, sem pedig Gibbons nem állt kötélnek.