Rekordeladással debütált az új Linkin Park-lemez

Vágólapra másolva!
Az idei esztendő legkiemelkedőbb eredményével nyitott és szerezte meg nyomban az amerikai Billboard 200-as lemezeladási listájának első helyét a Linkin Park új lemezével, a Minutes To Midnight-tal.
Vágólapra másolva!

A Linkin Park 4 éves kihagyás után a múlt héten boltokba került új albuma, a Minutes To Midnight rekordokat döntöget a tengerentúlon.

A megjelenés első hetében 623 ezer darab talált gazdára a korongból, ezzel az idei év lemezeladási rekordját állította fel és került a Billboard 200-as listájának legelejére. 2007-ben ezzel a kiugró eredménnyel most a Linkin Park könyvelheti el a legjobb debüt címét az amerikai eladások tekintetében, ezzel olyan neveket és kiadványokat utasított maga mögé mint Norah Jones Not Too Late vagy a Fall Out Boy Infinity on High lemeze, melyekből egyenként 405 ezer darab kelt el a megjelenés hetében, még februárban. A Minutes To Midnight album eladásait csak két előadó tudta az elmúlt időszakban megfejelni - még a 2006-os év során -, az egyik Jay Z a Kingdom Come-mal, amiből múlt novemberben 680 ezer ment el, valamint Justin Timberlake FutureSex/LoveSounds c. korongja, ami 2006. szeptemberében 685 ezer példányban kelt el csak az első héten az Egyesült Államok lemezboltjaiban.

De a Linkin Park nemcsak Amerikában tudta hozni az első helyezést, hanem Európa valamennyi nagyobb országában, így Angliában, Németországban, Franciaországban, Svájcban, Norvégiában, Olaszországban, Svédországban, Ausztriában és Írországban is a dobogó tetején nyitott, sőt a MAHASZ listáját is vezeti. Ezenkívül Japánban, Dél-Afrikában, Mexikóban is hasonlóan a múlt hét abszolút győzteseként zárta a lemezeladási listákat. Az első kimásolt maxi, a What I've Done is az albumhoz hasonlóan igencsak sikeresnek mondható, hiszen a Modern Rock Chart 1. helyét megszerezve debütált, a hozzá készült klip pedig a Music TV Total Request Live műsorának napi listáját vezeti hetek óta.

A Linkin Park új lemezének elkészültét hónapok óta komoly figyelem övezi, hiszen a nu-metál műfaj legsikeresebb fiatal előadói eddig nem kevesebb, mint 40 millió albumot adtak el világszerte és két Grammy-díjjal is büszkélkedhetnek. A 2003-as Meteora albumuk után napvilágot látott Minutes To Midnight sok szempontból fordulópont és hozott váltást a Linkin Park zenéjébe. Rick Rubin producert felbérelve próbáltak még jobban kiszakadni a nu-metál skatulyából és valami teljesen újat felmutatni a közönségnek, ami már csak az eladási adatokat tekintve is sikerült a csapatnak.