Barbra Streisand lemondta római koncertjét

Vágólapra másolva!
Lefújták Barbra Streisandnak a jövő hónapra tervezett római koncertjét. Az ügy hátterében állítólag az irreálisan magas jegyárak elleni tiltakozás áll, bár ezt a szervezők jelenleg tagadják.
Vágólapra másolva!

Barbra Streisand a tervek szerint június 15-én Rómában koncertezett volna, amit a múlt hétvégén lemondani kényszerült.

A koncertpromóter cég, a CPI sajtószóvivőjének álláspontja szerint "produkciós problémák" miatt voltak kénytelenek ezt a döntést meghozni. Bár sokan úgy vélik, nem ez a valós ok: Olaszországban ugyanis tiltakozások sora követte a koncert kihirdetését, mivel a helyiek igencsak sokallták a jegyárakat. Barbra képviselői természetesen tagadják ezt a verziót. Egy biztos, Rómában indult volna az énekesnő nagyszabású európai turnéja, amit most bizony kénytelenek lesznek átszabni. Bár a második dátum, a június 21-i bécsi koncert nem lett elhalasztva, így ott még bizakodhatnak a 65 éves énekesnő rajongói, hogy élőben is találkozhatnak vele. A szervezők ígéretei szerint napokon belül új dátumokkal kiegészült turnétervet fognak ismertetni.

Az olaszországi koncertbojkott egyébként onnan indult ki, amikor is a múlt hét elején két fogyasztóvédelmi csoport tiltakozását fejezte ki a Stadio Flaminio-beli koncert irreálisan magas jegyárai ellen: 150 eurótól több mint 900 eurós árig (azaz nagyjából 37 ezer, illetve 220 ezer forint) voltak kaphatóak a belépők, amit "abszurdnak és szégyenletesnek" tartottak a helyi szervezetek. Az Adusbef és a Codacons nevű csoportok a város vezetőinél és az olasz olimpiai bizottságnál is szorgalmazták, hogy tiltsák ki Streisandot a neves Stadio Flaminióból. A 24 ezer férőhelyes stadion "köztulajdon, és nem használható etikátlan üzleti magatartás kiszolgálására, ami mindenképp szégyenletes lenne egy civilizált ország számára" - támasztotta alá álláspontját a két olasz fogyasztóvédelmi csoport.

Streisand magas jegyárai mögött azonban egy korántsem kis költségvetésű turnéprogram áll: az egy hónapig tartó koncertsorozaton egy 58 fős nagyzenekar kíséri a művésznőt Ausztriától az Egyesült Királyságig. Bár bevételek szintjén sem mondható átlagosnak Barbra produkciója: a 2006-os amerikai turnéja a második legnagyobb üzletnek számító koncertsorozat volt, közel 92,5 millió dollár bevétellel, az átlagos jegyárak 298 dollár körül mozogtak. De a mostani turnén sem fogta vissza a rajongókat a gigantikus jegyár: a londoni O2 arénában tartandó koncertjére alig 20 perc alatt elfogytak a belépők, holott az árak 100 és 600 font között váltakoztak.