Nem Spector DNS-ét találták a gyilkos fegyveren

Vágólapra másolva!
Nem találták meg Phil Spector amerikai producer DNS-ét azon a fegyveren, amellyel a vád szerint 2003 februárjában Los Angeles-i házában agyonlőtte Lany Clarkson színésznőt és modellt.
Vágólapra másolva!

Az újabb fordulatról Steve Renteria büntetőjogász tájékoztatta a sajtót a minap, s e véleményét egy törvényszéki szakértő is alátámasztotta.

Elmondása szerint a lőfegyveren, amelyet Lana holtteste mellett találtak, kizárólag a nő DNS-ét találták meg az eddigi laborvizsgálatok során, Phil Spectorét azonban nem.

Az öngyilkosság verziójával a világhírű producer és dalszerző védői álltak elő nemrégiben. Egy halottkém ezt a lehetőséget közelmúltban kizárta, mondván: Lana Clarkson soha nem volt depressziós, s feljegyzéseiből ítélve alapjában véve optimista ember volt, ezért teljességgel kizárható, hogy öngyilkosságot követett volna el. A halottkém azt is elképzelhetőnek tartotta, hogy Clarksont kényszerítették: vegye a szájába a halált okozó fegyver csövét.

Az óvadék ellenében szabadlábon védekező 67 éves Spector ügyében 2003 őszén már úgymond elegendő bizonyítékot találtak arra, hogy vádat emeljenek ellene emberölésért, ami egy évvel később meg is történt. Az évek óta húzódó ügyben még nem sikerült döntésre vinni a dolgot. Az újabb tárgyalási forduló hét héttel ezelőtt kezdődött.

Amennyiben mégis bűnösnek találnák a zenei szakembert, legkevesebb 15 évi börtönre számíthat, de akár életfogytig tartó bezárásra is ítélhetik.

Phil Spector producer és sztárcsináló a hatvanas években többek között a Crystals, a Ronettes, a Righteous Brothers, a Beatles, később John Lennon, Tina Turner és mások lemezeinek volt a producere, dalokat írt és ő maga is zenélt. Ő fejlesztette ki a Wall of Sound technikát, amely visszhangosítással és más effektekkel gazdagította a felvételeket. A nem előadói kategóriában az elsők között került a rock and roll halhatatlanjai közé.