Nyerj bérletet a Voltra!

Vágólapra másolva!
Július 4-7. között nagyon felpörög Sopron: Prodigy, The Roots, Korn, Coldcut, a svéd Koop és a szlovén Laibach, ízlés dolga, ki minek örül, de azt el kell ismerni, a Volt Fesztivál szervezőinek sok izgalmas külföldi felépőt sikerült belesűrítenie ebbe a négy napba. Pörögj te is a soproni Volton: ha válaszolsz egy kérdésre, tied egy négy napra szóló bérlet!
Vágólapra másolva!

Idén már tizenötödszörre várja Sopronba a zenerajongókat a VOLT. A jubileumot erős programmal ünnepli a fesztivál: kilenc helyszínen folynak egyszerre az események neves külföldi és a nyári fesztiválokról már ismerős hazai fellépőkkel. Ahogy már márciusban hírül adtuk, jön a Prodigy és a Korn, ez a két koncert erős alaphangulatot ad a fesztiválnak. Az elmúlt másfél évtized techno-legendájának mostani fellépése jól illik az jubleumhoz, de az új generációs metál alapköveként számontartott Korn is sok rajongót fog Sopronba vonzani. A többi név is hívogató: a Laibach ugyan csak nemrég járt az A38-on, de biztos tudnak majd újat mutatni; a Svédország legmenőbb zenei exportcikkeként aposztrofált, nu-jazzt űző Koop is adott már koncertet nálunk tavaly, de ha valaki lemaradt a frenetikus sikerű koncertről, most bepótolhatja.

A színpadokon vegyesen találkozhatunk hazai és nemzetközi fellépőkkel: a Nagyszínpadon a VOLT nyitónapján Yonderboi adja át a mikrofont az utána következő The Roots csapatának, a Prodigy "előzenekarai" a NEO és a Tankcsapda lesz július 6-án, másnap a Korn fellépését pedig a Kispál készíti elő. A rövid felsorolásból kitűnik, hogy a magyar felhozatalra sem panaszkodhatunk. Bár éppenséggel a felsorolt fellépők szinte az összes nagyobb hazai nyári fesztiválon megfordulnak - (Quimby, Zanzibár, PASO, PUF, Annimal Cannibals, Heaven Street Heaven, Korai Öröm, Anima Sound System - ismerős line-up?) -, vannak azonban olyan zenekarok, akikkel talán ritkábban találkozhatunk: a Depresszió nevű rockbanda egyenesen a Nagyszínpadon kapott helyet, de kisebb helyszíneken fellép még a Zuboly, a Csókolom, a Colorstar, Erik Sumo. Bródyval és Babos Gyulával sem találkozunk minden sörös zenei rendezvényen.

A nemzetközi fellépők műsodvonala sem rossz: jön a funk-break amerikai nagykövete, a Fort Knox Five csapata és a Sinatra örökségét electro-diszkóba oltó, hófehér öltönyös osztrák úr, Louie Austen. Színpadra lép a vérbő latin és éjfekete afro házasításával operáló stockholmi house-duó, a Sumo; Parov Stelar és zenekara személyében pedig Ausztria legnépszerűbb DJ/producere lesz a VOLT vendége. A táncos lábúak a Touch and Go lendületes koncertjén tombolhatnak.

A szervezést nem árt időben elkezdeni, tavaly volt rá példa, hogy valakinek nem jutott hely. Idén a szállásproblémák elkerülése végett a szervezők egy szállásközvetítő partnerrel együttműködésben egy külön oldalon gyűjtötték össze a szálláslehetőségek jelentős részét. Panziók, kiadó szobák, ifjúsági szállók közül választhatod ki, hol akarsz majd aludni - igényed, ízlésed és pénztárcád függvényében. Természetesen a kemping idén is rendelkezésre áll, lehet sátorozni közvetlenül a fesztivál helyszíne mellett. Ezenkívül a a Volt Klub Panzióban is van lehetőség a szállásra, ám ha itt akarsz aludni, sietned kell, a helyek végesek. Segítség, hogy ide online is foglalhatsz szállást.

VOLT Fesztivál - Sopron, 2007. július 4-7. Napijegy: 5500 Ft (július 3-ig), 6000 Ft (helyszínen); bérlet négy napra: 12900 Ft (július 4-ig), 15900 Ft (helyszínen). (Kombinált bérlet - VOLT & Balaton Sound: 25000 Ft)