A Libertines egykori tagjai, Pete Doherty és Carl Barat hosszú idő után ismét együtt dolgozott. A két zenész a Beatles régi nagy slágerének, az A Day In The Life-nak a feldolgozását készítette el a hivatalos brit rádió, a BBC megkeresésének eleget téve.

A brit BBC Radio 2 ötlete nyomán a Beatles egyik klasszikus korongját, az idén júniusban jubiláló, kereken 40 éve napvilágot látott Sgt. Pepper's Lonely Hearts Club Band dalait dolgozzák fel a műfaj mostani éllovasainak segédletével, így az Oasis, a Kaiser Chiefs vagy a Razorlight, sőt Bryan Adams és a Travis is tiszteletét teszi egy-egy felvétellel.

Egy dal erejéig pedig sikerült rávenni a Libertines két régi zenésztársát, a botrányhős Pete Dohertyt és Carl Baratot, hogy egy feldolgozást készítsenek el, ami nem más, mint az A Day In The Life című Beatles-szerzemény. Az utóbbi évek brit gitárreneszánszát öt éve elindító Libertines néhai zeneszerzőpárosa 2004 áprilisa óta nem dolgozott együtt stúdióban. Sőt, hosszú ideig úgy tűnt, hogy a folyamatos alkohol- és drogproblémákkal küszködő Pete-tel már soha nem fog együtt zenélni Carl Barat, de az elmúlt időszakban egyre több pozitív jel arra utalt, hogy mégiscsak van esély a régi két barát kibékülésére.

Több személyes beszélgetés után idén áprilisban léptek fel újra egy színpadon, a londoni Hackney Empire-ban koncertezett épp Pete Doherty, amikor is Carl Barat csatlakozott pár Libertines-dal erejéig: együtt nyomták le többek között a What a Waster, a Death on the Stairs, a The Good Old Days vagy a What Katie Did című számokat. A közös fellépés után azért mindketten megerősítették, hogy továbbra is saját projektjeikkel kívánnak foglalkozni: Barat a Dirty Pretty Things új lemezén ügyködik, míg Pete egy szólóanyag mellett a Babyshambles következő lemezére készül Stephen Street producer közreműködésével.

Az újraértelmezett Beatles-korong dalait egyébként a BBC az elmúlt napokban tette adásba, de a tervek között szerepel az anyag rendes hanghordozón való megjelentetése is.