Világsztárok emlékeztek meg Diana hercegnőről

Vágólapra másolva!
Vasárnap a Wembley-stadion 70 ezer nézője előtt megannyi híresség emlékezett a tragikus körülmények között elhunyt Diana hercegnőr, aki ezen a napon töltötte volna be 46. életévét. A koncert ötletgazdái és szervezői két fia, William és Harry voltak.
Vágólapra másolva!

Diana hercegnőt a brit királyi család legkedvesebb tagjának tartotta nemcsak a szigetország lakossága, de a művészvilág is.

Július 1-jén lett volna Diana 46 esztendős, amire fiai kezdeményezésére egy külön koncerttel emlékeztek meg. A Wembley-stadion telt házas közönsége előtt lépett színpadra a könnyűzene krémje, a Duran Durantól Tom Joneson, Rod Stewarton és Lily Allenen át Nelly Furtadóig számos világsztár adott elő egy-egy dalt a hercegnő emlékére. A koncert szellemi atyjai és főszervezői fiai voltak, a 25 éves William és a 22 éves öccse, Harry. "Ez az este mindarról szól, amit az édesanyánk annyira szeretett: a zene, a tánc, a jótékonyság, a családja és a barátai" - mondta a tömeg előtt a nagyobbik fiú, William.

A fiúk egyetlen konkrét zenei kérését egyébként családi barátjukhoz, Sir Elton Johnhoz intézték, akitől a Candle In The Wind című dalt szerették volna újból élőben hallani, amit annak idején édesanyjuk temetésén adott elő a zenész. A dal egyébként még Marilyn Monroe emlékére íródott, de Diana tragikus halála annyira megérintette Eltont, hogy a szám szövegét némileg Dianára átszabva énekelte újra a szomorú eseményen.

A koncert a pop- és rockzenei fellépéseken kívül egy kevés balettel is meg volt fűszerezve: Diana nagy kedvence, az Angol Nemzeti Balett adott elő egy rövidebb performanszt, amihez a zenét maga Andrew Lloyd Webber szolgáltatta. A könnyűzenei élvonalból talán Nelly Furtado volt a legnagyobb hatással még a királyi családra is, Williamet rendesen megtáncoltatta a Maneater-rel, de ott volt Joss Stone, Kanye West vagy maga Diddy is, aki az egykori Police-sláger, az Every Breath You Take átiratával, a Missing You-val emlékezett vissza a hercegnőre.

További megemlékezést is terveznek még idén Londonban fiai, hiszen idén augusztus 31-én lesz tíz éve, hogy Diana Párizsban, egy autóbalesetben életét vesztette.