Nyár a Mammut Színházban (x)

2007.07.10. 14:26

Vajon ki ne ismerné hazánkban Presser Gábor, Katona Klári, Sztevanovity Zorán és Dusán dalait? Szirtes Edina és Mujahid Zoltán, a Megasztár felfedezettje még nem is élt, mikor ezek a nóták születtek. A két fiatal zenész-énekes szépen lassan fedezte fel magának mindazt, ami másoknak a fiatalságot, az életet jelentette, jelenti. Így érlelődött meg bennük az elhatározás: egyszer ők is szeretnék eljátszani ezeket a remekműveket. A Mammut Színház színpadán augusztus 15-én egy olyan világot idéznek meg, ahol a szavak még érzelmeket, igazságot, álmokat, hitet, vágyat jelentettek. Ahogy az est címe is jelzi: Valahol mélyen a szívünkben...

Augusztus 22-én ismét a kisebbeké a Mammut Színház színpada: Benkő Nóra, a Pesti Magyar Színház színésznője, valamint a TV2 műsorvezetője Te vagy az ünnep című műsorában nem csak megszólítja gyerekközönségét, de be is vonja őket a közös éneklésbe, játékba. A dalok segítségével a gyermeklélek széles skáláját mutatja be: a játékos csúfolódást, incselkedést, a felszabadult játékot és bohóckodást. Mindemellett a komolyabb érzések (mint az első szerelem, a titkolózás és a rácsodálkozás a világra) is helyet kapnak az előadásban. A műsorban elhangzó verseket Tóth Krisztina és Lackfi János írta.

Az idei nyári Mammut színházi szezont Varga Feri és Balássy Betti zárja augusztus 29-én Hangjegyesek című koncertjükkel. Az igazán tehetséges énekesek nagy előszeretettel lépnek színpadra kisebb zenekari formációval, hiszen így még inkább bizonyíthatják valódi zenei képességüket. Varga Feri és Balássy Betty számára nem szokatlan a unplugged jellegű zenélés, hiszen Feri, akár egy sima dobkísérettel is képes magas színvonalon szórakoztatni, Betty pedig nem véletlenül kapott több nemzetközi díjat, elismerést nívós dzsesszversenyeken.

Varga Feri és Betti: Egy bolond százat csinál

Ritka alkalom, hogy egy-egy estére sikerül ebben a formában ezt a produkciót színpadra állítani, de talán ettől még maradandóbb lehet az élmény. A zenei program rendkívül széles, színes zenei skálán szórakoztat: Frank Sinatra I've Got You Under My Skin című régi örökzöldje mellett olyan nagy slágereket is hallhatunk, mint az On Broadway, Route 66, Have You Met Ms. Jones, Somebody To Love, Orange Colored Sky, Makin' Whooppee - vagy napjaink zenei csillagának, Eric Claptonnek a Change the world című dala.

A Hangjegyesek a magyar dalok kedvelőit is kellemes meglepetésekkel várják, hiszen az Ébredni valakiért című nagylemezükről néhány különlegesre hangszerelt dalt is bemutatnak, amelyek sorából az Egy bolond százat csinál című sláger sem lehet kivétel. Különleges produkciót csak különleges zenészekkel lehet létrehozni. Feri és Betty olyan zenészeket tudnak a produkció mellé felsorakoztatni, akiknek köszönhetően a zenélés igazi örömmé válik.

Az idei nyári programsorozatot Nehéz Andrea színházi fotókiállítása egészíti ki. Jellemszférák című különleges installációját július 11-től augusztus 29-ig (vagyis a rendezvény teljes ideje alatt) a Mammut Bevásárló- és Szórakoztató Központ épületeit összekötő III. emeleti függőfolyosón láthatják az érdeklődők. A fotók hátterét, hordozófelületét olyan eredeti, használt színpaddarabok, díszletelemek adják, melyek stilizáltan megjelenítik a "színpadot", a játékteret, ahol az előadások eredetileg létrejönnek. A képeken látható közismert és népszerű művészek saját aláírásukkal és személyes színházi gondolataikkal gazdagítják az installációt. A kiállítás a Mammut Színház rendezvénysorozat alkalmából jött létre.

Forrás: www.mammut.hu

"Mi is a színjátszás...? Könnyed játék? Illúzió? Lélekkivonat? Munkám során, a Magyar Színházi Portál révén a nap nagy részét színházi közegben töltöm. Korábban ez a miliő ismeretlen volt számomra. Amikor eljutottam az első fotóspróbákra, csodálattal figyeltem azt a kemény, összetett munkát, amelyből ott, abban a családias közegben - a közönség nélkül, egy kicsit a színfalak mögé pillantva - ízelítőt kaphattam. Valójában akkor szembesültem azzal, hogy mennyi beszélgetés, vita, aprólékos elemezgetés van a mögött, hogy megszülessen egy-egy figura, személyiség a színpadon.

A világot jelentő deszkák túloldalán, objektívvel a kézben beindul a vadászszenvedély. A motiváció pedig pontosan az a színpadi átalakulás, amely során egy-egy közismert arcot egyik este királyfiként, máskor pedig udvari bolondként láthatunk viszont. Fényképezőgépemmel olyan pillanatkivonatokra vadászok, amelyek közvetítik azt a különös atmoszférát - a fotók alapjaként felhasznált eredeti díszletelemek segítségével - amely ott, az adott térben és időben létrejött." (Nehéz Andrea)

(x)

Előző
  • 1
  • 2
Következő

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK