Csúnya véget érhet a New Order

Vágólapra másolva!
Áll a bál a New Order háza táján. A zenekar basszusgitárosa, Peter Hook igencsak nehezen emészti meg, hogy egykori csapattársai nélküle is folytatni kívánják a közös zenélést, méghozzá továbbra is New Order név alatt. Hook most perrel fenyegette meg régi zenekarát.
Vágólapra másolva!

Miután kilépett a New Orderből és több helyen is feloszlottnak titulálta volt zenekarát, Peter Hook további következményeket helyezett kilátásba, ha a zenekar a jövőben is New Orderként kíván zenélni. Csapattársai ugyanis úgy gondolják, hogy nélküle is folytatható a zenekar, amivel most basszusgitárosukat kellően felbőszítették. Hook még a pereskedéstől sem félne.

Legalábbis a napokban keletkezett MySpace-es blogbeírása erről tanúskodik. "Ez a zenekar feloszlott. Ti már többé nem vagytok a New Order, akárcsak én...találkozunk a bíróságon!" - olvasható Hook MySpace-es oldalán.

"Lehet, hogy a kétharmadot ti jelentitek, de ne számítsatok rá, hogy bármiféle jogotok lenne arra, hogy New Orderként bármit is csináljatok, mert nem. Még mindig van egyharmadom!" - folytatta a blogjában a basszusgitáros.

Először május magasságában nyilatkozott Hook arról, hogy a zenekar feloszlott. De Bernard Sumner és Stephen Morris zenésztársak viszont úgy látták jobbnak, hogy folytassák a New Ordert, így szerintük nem szűnt meg a csapat és ezen a néven kívánnak dolgozni tovább. A döntésüket múlt héten jelentették be azzal a megjegyzéssel, hogy bizony Hook annak idején meg se kérdezte őket a zenekar feloszlatásáról.

Amire most Hook is reagált: "Csak ha még nem esett volna le nektek, már egy jó ideje nem vagyunk napi kapcsolatban... évek óta, igazándiból! Valahányszor eddig kerestetek, az mindig a menedzsmenten keresztül ment. Én is pont ezt az utat választottam. Mindannyian jól tudtátok, mi fog történni még a feloszlás előtt, februárban."

A New Order utoljára 2005-ben jelentetett meg lemezt Waiting For The Sirens' Call címmel. A rendkívül sikeres zenekar a néhai Joy Division tagjaiból alakult Ian Curtis 1980-as öngyilkossága után. Legnagyobb sikerei pedig a Blue Monday és a True Faith című dalok voltak.