Madness: A lényeg, hogy mind a heten jól érezzük magunkat

Vágólapra másolva!
Nem akarnak már újabb nagy slágereket írni, sem sokat turnézni, sőt, lemezt is csak akkor adnak ki, ha épp kedvük van hozzá. A Madness tagjai a rájuk jellemző oldottsággal beszéltek magukról a Sziget Nagyszínpadán adott koncertjük előtt, és még a zenekaron belüli kisebb feszültségekből is sikerült viccet csinálniuk. Ők az élő példa rá, hogy van az a fajta jókedv, ami évtizedek alatt sem veszik ki az emberből.
Vágólapra másolva!

Az először a hazánkban járó Madness kissé kaotikus körülmények között tartott sajtótájékoztatót péntek este a Nagyszínpad mögött, ahol még közben zajlott Pink fellépése.

Szép sorban mind a hét tag (Graham "Suggs" McPherson ének, Chris Foreman gitár, Lee Thompson szaxofon, Mike Barson billentyűsök, Chas Smash ének, trombita, Mike Bedford basszusgitár és Dan Woodgate dob) felvonult, hogy válaszoljon az újságírók kérdéseire, de a róluk kialakult képnek megfelelően - szerencsére - nem igazán vették magukat komolyan. Aztán ahogy helyet foglaltak, egyből el is kezdett esni az eső, de ez őket - lévén szó angolokról - egyáltalán nem zavarta, sőt.

Volt valami extra kérésetek a koncert kapcsán?
Suggs: Igen, esőt kértünk és a szép embereket a nézőtérre. Úgy tűnik, mindkettő teljesül.

Mikorra várható az új lemezetek és milyen lesz?
Suggs: Egészen pontosan 2008. január 32-én jelenik majd meg.
Chas Smash: Olyan lesz, mintha a Pink Floyd Dark Side Of The Moon-ját kereszteznénk a Beatles Sgt. Pepper-jével. Meg egy kis Kinksszel.
Mike Barson: Inkább a korábbi dolgainkra fog emlékeztetni, azokat a zenéket idézi majd, amiket szeretünk.
Chas Smash: Energikus és táncos lesz, imádni fogja mindenki.

Miért csináltok ilyen ritkán új lemezt a zenekar '92-es újjáalakulása óta?
Suggs: Mert nagyon lusták vagyunk, így születtünk.
Chas Smash: Csak akkor készítünk új lemezt, ha úgy érezzük, hogy elég jó dalaink van hozzá. Most van vagy 28-30 új számunk, ebből majd ki kell választani azt a tizenegyet vagy tizenkettőt, melyek a lemezre kerülnek.
Suggs: Valamennyiünknek megvan a saját élete, már nem az van, mint régen, amikor gyakorlatilag folyton együtt voltunk. Egyre nehezebb megoldani, hogy mind összegyűljünk a zenélés kedvéért.
Chas Smash: Igazából az a legfontosabb, hogy mind a heten jól érezzük magunkat, ezért csak azt csináljuk, amihez kedvünk van. Nem akarunk már világ körüli turnékat vagy újabb, nagy slágereket, a lényeg, hogy mindenki jól szórakozzon.

Mi mással foglalkoztatok még akkor az elmúlt 15 évben? Suggs például tévéműsorokat is vezet, de a többiekről keveset tudni.
Chas Smash: 1992-ben alakultunk újjá, hat évvel a feloszlásunk után Azóta dalokat írunk, sokat koncertezünk, és van köztünk tanár, designer, menedzser, van, akinek lemezkiadója van...
Suggs: És van köztünk kukás is!
Chas Smash: Igen, van kukás is, de tényleg.