Hallgasd meg Király Linda új angol nyelvű kislemezét!

2007.09.07. 19:04

Alig két éve vált hivatalossá a hír, hogy Király Linda nemzetközi lemezszerződést írt alá. Másfél év kemény stúdiózása és előkészületei után már minden kész, hogy boltokba kerüljön Linda első angol nyelvű nagylemeze, melynek előfutára, a Can't Let Go hazánkban elsőként a T-Online Zeneáruházban vásárolható meg.

2005 őszén a hazai sajtó is örömmel konstatálta, hogy hosszú idő után végre egy magyar előadónak is sikerült az, ami eddig csak nagyon keveseknek adatott meg a keleti régióból.

A "fekete hangjáról" elhíresült Király Linda a világ egyik legmeghatározóbb lemezkiadójával, a Universal Music Grouppal kötött nemzetközi lemezszerződést, méghozzá egy öt évre szóló három nagylemez , plusz két további kiadványról szóló megállapodást. A fiatal lány az elmúlt másfél évet elég kemény munkával töltötte, aminek meg is lett az eredménye, egy teljesen megújult Linda.

Mind külsőségekben, mind pedig hangzásban a külföldi trendeknek megfelelő előadóművésszé nőtte ki magát. Úton egy nagylemeznyi anyaggal és egy előhírnökkel, a Can't Let Go című felvétellel, ami már most számos külföldi rádiós listán az előkelő top 10-ben szerepel. De, hogy miként jutott ide el és kik segítették az elmúlt időszakban, az sem elhanyagolható tény.

Király Linda neve elsőként a Szerelem utolsó vérig című film betétdalával vált ismertté, amit követett az első hazai reality show, a Big Brother főcímzenéje, mely hosszas hónapokon át hallható volt az egyik kereskedelmi televíziós csatornán. Mindeközben felkérést kapott Az Operaház fantomja női főszerepére, így Christine-ként debütálhatott a musical műfajában. Első nagylemeze 2003 év végén látott napvilágot Nr. 1 címmel, melyre olyan neves szerzők írtak dalokat, mint Mousse T., Errol Rieds és Denzel Foster vagy épp Presser Gábor.

A hazai szárnypróbálgatás után nem sokkal külföld felé "evezett", első állomásként London jött szóba, ahol sikerült egy komoly menedzsmentgárdával leszerződnie, 2004-től az a Jonathan Shali vette kezébe Linda karrierének az egyengetését, aki többek között Jamelia vagy a Big Brovaz mellett serénykedett a közelmúltban. A menedzsment javaslatára Linda Londonba költözött és itt készítette el azt a demóanyagot, amivel már sikerült megnyernie több kiadó kegyét, akik közül 2005-ben a Universal Groupot választotta.

A munka javarésze csak eztán jött, hiszen a kiadó biztosra kívánt menni: nem kevés időt és energiát belefektetve, a szakma komoly neveivel hozta össze a fiatal lányt. A munka immár az Egyesült Államokban folytatódott, ahol számos szerzőtárs közül a neves fekete zenei producerpárossal, Jimmy Jam és Terry Lewis kettősével, illetve Eric Benét-vel mutatkozott a legsikeresebbnek a közös munka. Producerként pedig azt a Rodney "Darkchild" Jerkinst sikerült megnyerniük, aki korábban Michael Jackson, Whitney Houston, Lionel Richie lemezeinél bábáskodott vagy épp Beyoncénak segített.

Forrás: Universal Music

A másfél év alatt több mint száz felvétel íródott, jó pár Linda saját szerzeményeként, amelyek közül beharangozóként a Can't Let Go-t másolták ki elsőként maxira. A dal tökéletesen épít Linda fekete hangjára, de mégis a populáris kereteken belül maradva íródott slágergyanús felvétel. A hírek szerint ehhez hasonlóak számíthatunk a hamarosan megjelenésre kerülő nagylemezen is. A dal pár hete debütált a külföldi rádióállomások frekvenciáján, de már most egyre több országból jeleznek vissza komoly listás eredményeket. Így Hollandiában már az első tízben találhatjuk, egy indonéz rádiós listán pedig időközben no.1 lett.

Hasonlóan jól szerepel az Egyesült Államok több rádiójában, ahol Linda jelenleg is promóciós körúton népszerűsíti a felvételt. Mindeközben pedig még arra is jutott ideje, hogy Eric Benet-vel egy közös duettet készítsen az énekes saját lemezére. Az első maxis dal sikerétől azért sok minden függ, amivel Linda tisztában is van, de heteken belül választ kaphat arra, mekkora eredményt hozhat az elmúlt másfél év kemény munkája.

KAPCSOLÓDÓ CIKK