Régi-új Beastie Boys-lemez brit sztárok segédletével

Vágólapra másolva!
A Beastie Boys a tervek szerint nyáron boltokba került instrumentális The Mix-Up című lemezét olyan neves angol előadók közreműködésével énekeltetné fel, mint Jarvis Cocker, Lily Allen vagy M.I.A.
Vágólapra másolva!

Érdekes vállalkozásba kezd a New York-i rapcsapat, a Beastie Boys.

Az alig pár hete megjelent The Mix-Up - eredetileg instrumentális lemez - anyagát most ismert brit énekeseknek adnák oda és énekeltetnék fel az egyes szerzeményeket. A már megkeresett művészek között van a Pulp egykori hangja, Jarvis Cocker, a vadóc Lily Allen vagy M.I.A, de még további brit előadók neve is szóba került.

"Jó pár művészt kerestünk meg, hogy remixeket készítsenek és énekeljék fel a lemez dalait, úgyhogy mi nem is hallatnánk a hangunkat rajta. Mondhatjuk, hogy egy teljes új verzióját készítenénk el a lemeznek számos közreműködő részvételével" - nyilatkozta a Billboardnak Adam "MCA" Yauch. "Érdekes lesz, hogy ők mit kezdenek majd az anyaggal" - fűzte hozzá.

De más tervei is vannak az Adam Yauch, Mike "Mike D" Diamond és Adam "Ad-Rock" Horovitz tagok alkotta együttesnek a The Mix-Up-pal. A lemezt nemcsak hangban, hanem vizuálisan is szeretnék megvalósítani, amihez a nyári turnéjukon forgatott kamerás anyagok adnák az alapot. A banda útját ugyanis folyamatosan vették, egy Super 8 kamera mindent rögzített a szingapúri, majd az ausztráliai fellépések során, de számos más helyszín is feltűnhet benne. Az itt készült anyagokból egy nagyobb filmet vágnának össze, mely az album hosszához igazodna.

Mindeközben persze a csapat még jelenleg is turnézik, méghozzá a szokásos Beastie Boys-rapbulikon kívül olyan koncertekkel kiegészülve, ahol a Beastie-tagok több zenész közreműködésével rendes élő hangszeres fellépéseket adnak. "Kábé a fele instrumentális, a másik fele pedig inkább énekesebb, de mindenben van hangszeres kíséret. Rengeteg B oldalas felvételt játszunk, és természetesen az album dalait. De nem a slágerekre építünk, így jóval szórakoztatóbb az egész" - mesélte a Billboardnak Adam Yauch.

Viszont klasszikus értelemben vett koncertlemez vagy DVD a terveik szerint nem készül a turnéról. Egy biztos, a szeptember végi chicagói bulijuk után azonnal visszatérnek a stúdióba, hogy már új dalokat rögzítsenek. Yauch mindemellett egy másik projectben is érdekelt: egy dokumentumfilmet forgat olyan középiskolás kosárlabdásokról, akiknek az útját követik teljesen a profi NBA-ig.