Timberlake viheti Európát is

Vágólapra másolva!
Alig, hogy lezajlott az MTV Video Music Awards díjkiosztó Amerikában, már jön is az európai zenetévé gálája, amely az amerikaihoz hasonlóan Justin Timberlake főszereplését ígéri.
Vágólapra másolva!

Négy jelölést gyűjtött Justin Timberlake az MTV Europe Music Awards 2007. díjaira. A gálát november 1-jén rendezik a müncheni Olympia Halléban.

A díjakat immár tizennegyedik alkalommal adják át többórás gálaműsor keretében, amelynek házigazdája az idén Budapesten is fellépett Snoop Dogg lesz.

Justin Timberlake-et jelölték egyebek között az év előadója és legjobb koncertelőadó díjra. Timberlake, aki tavaly a koppenhágai díjátadó házigazdája volt, és két díjat vihetett el. Ezzel az eredménnyel alighanem az idén is elégedett lenne, hiszen nagyon erős a jelöltek mezőnye. A legjobb előadó díjáért verseng többek között Avril Lavigne, Christina Aguilera, Nelly Furtado és Rihanna.

Timberlake mögött három-három trófeára jelölték Amy Winehouse-t, Avril Lavigne-t, Beyoncét, a Fall Out Boyt, a Linkin Parkot és a My Chemical Romance-t, Nelly Furtadót és Rihannát is.

A 2007 együttese díjra jelölték a Fall Out Boyt, a Good Charlotte-ot, a Linkin Parkot, a My Chemical Romance-t és a Tokio Hotel-t.

Az év kedvenc slágere címért pályázó számok: Amy Winehouse - Rehab, Beyoncé és Shakira - Beautiful Liar, Mika - Grace Kelly, Nelly Furtado - All Good Things és Rihanna Jay-Z-vel közösen előadott Umbrella című dala. Az év albuma kategóriában Akon, Amy Winehouse, Avril Lavigne, a Linkin Park és Nelly Furtado versenyeznek.

Ezúttal első alkalommal a népszerű zenés csatorna nézői dönthetnek a győztesekről is. Az "Európa új hangja" kategória bevezetésével komoly lehetőséget nyílik az új előadók és zenék bemutatkozására az európai és a nemzetközi szinten is.