Gwen Stefani és Ákos indítják a magyar MTV-t

Vágólapra másolva!
Október elsején, azaz hétfőn hajnali 6 órától indul a magyar MTV, és az MTV Europe helyén, több mint másfél millió háztartásban már a hazai változat lesz megtekinthető. A zenecsatorna itthoni alteregóján természetesen az összes műsor magyar nyelvű lesz, és a vezetők "progresszív zenecsatornát" ígérnek.
Vágólapra másolva!

Hétfőn hajnalban, a visszaszámolást követően Gwen Stefani eddig Európában még nem látott új klipje, a Now That You Got It kerül képernyőre. A magyar MTV ezt közvetően Ákos Minden most kezdődik el dalával kezdi meg adását.

Az MTV-vel a vezetők szándéka szerint egy progresszív hazai zenecsatorna indul el, amely nem csak közvetíti a kultúrát, hanem egyben előállítja, trendeket teremt, elgondolkodtat: "Kimondott cél, hogy ne csak kommersz zenéket mutassunk be, nem könnyű egyensúlyozni az optimális nézettség és a szubkultúrák minél színesebb bemutatása közt" - mondta Málnay B. Levente még augusztusban az [origo] Vendégszobájában.

A csatorna ígérete szerint a magyar MTV-t színes stílusfelhozatal jellemzi majd, és bár alappillérei a rock, az indie és az elektronikus műfajok lesznek, gyakorlatilag mindenfajta zenének lesz helye az adón, ami az MTV szellemiségével és színvonalával összeegyeztethető. Magyar és külföldi zenéket egyaránt láthatunk majd a csatornán, a tipikus MTV-s előadókra példaként a Belga, Yonderboi, a Neo, a külföldiek közül pedig a Franz Ferdinand, a Muse vagy a Red Hot Chili Peppers nevét említette a tévé sajtóközleménye.

Az új zenecsatornán rögtön az indulásnál lesznek saját gyártású műsorok is a nemzetközi hálózatból átvett programok mellett. A külföldi MTV-kről jól ismert műsorok (My Own, Made, Pimp My Ride, Viva La Bam) és az elmaradhatatlan animációs sorozat, a South Park mellett hazai készítésű műsorok is lesznek.

A műsorvezető castingból készül egy valóságshow, Felhajtás címen, amelyben három héten át versenyeznek a jelentkezők, és a sorozat végén derül ki, hogy ki lesz a győztes, akit a jövőben is láthatnak a nézők a képernyőn. Október közepétől pedig elindul a SWUNG, amely egy provokatív, esti, élő műsor lesz, és a hírek szerint Winkler Róbert fogja majd vezetni.