Madonna rekordösszegért hagyja ott kiadóját

Vágólapra másolva!
Minden idők egyik legkomolyabb értékű lemezszerződését kínálták fel Madonnának, aki ha minden igaz, hamarosan megválik eddigi lemezkiadójától, a Warnertől, hogy 120 millió dollár fejében a Live Nation nevű céghez igazoljon. A Live Nation nemcsak a lemezkiadását, hanem teljes koncertszervezést és ezzel kapcsolatos teendőket is vállalja a szerződés értelmében.
Vágólapra másolva!

Amiről már elég sok pletyka keringett az elmúlt időszakban, kezd beigazolódni, ugyanis a Wall Street Journal már tényként közli, hogy Madonna 120 millió dolláros aláírási díj fejében otthagyni készül eddigi lemezkiadóját, a Warner Music Groupot.

A szerencsés új választott pedig a koncertmogul Live Nation cégcsoport lesz, amely három lemezre szóló szerződést kínál a pop nagyasszonyának, akinek nemcsak a lemezkiadását, de koncertturnéinak lebonyolítását is vállalni fogja. A neves újság online kiadása szerint már nem sok kell a szerződés aláírásáig, jelenleg már csak a részletkérdésekről folynak a tárgyalások. A két érintett cég, a Warner és az új választott Live Nation szóvivői egyébként még nem kívántak nyilatkozni a hírről. Madonna ezzel a döntésével a világ egyik legnagyobb értékű lemezszerződését írja majd alá, hozzá hasonló mértékű aláírási díjat egyedül Robbie Williams kapott még évekkel ezelőtt az EMI-tól, de az is csak 80 millió dollárról szólt.

A Wall Street Journal szerint egyébként nagyon is elképzelhető hasonló lépés a jövőben más előadók részéről is, miután a lemezeladások látványos zuhannak, így egyre kevésbé lesz fontos a nagyobb neveknek, hogy egy multinacionális nagykiadó gondozza a lemezeiket. Inkább a koncertbevételekre vagy egyéb forrásokra helyeznék a hangsúlyt. De másfajta lemezkiadási konstrukciók is kezdenek utat törni: a Prodigyt például pár hete egy banki csoport szerződtette le, akik saját büdzséből finanszírozzák az előadó lemezkiadását és menedzselését is.

Madonna esetében a turnébevételek eddig is a magasan vezették a listákat, legutóbbi 2006-os Confessions Tour-jával minden idők legjobban jövedelmező turnéjának járó címet vívta ki magának. Bár Madonnának a lemezeladások miatt sem kell aggódnia, hiszen több mint 200 millió példány feletti eladással büszkélkedhet, így a világ legsikeresebb női előadóművészének számít. A Forbes magazin számításai szerint közel 325 millió dollárra becsülik éves jövedelmét, amivel a műsorvezető Oprah Winfrey-t, a Harry Potter szerzőjét, J.K. Rowlingot és Martha Stewartot is megelőzi.