85 vidéki ifjúsági klub kap támogatást

Vágólapra másolva!
Nyolcvanöt vidéki ifjúsági klub kaphat támogatást a PANKKK (Program a Nemzeti Kortárs Könnyűzenei Kultúráért) pályázatán, miután Hiller István oktatási és kulturális miniszter jóváhagyta a korábban született szakmai döntéseket - a pályázat nyerteseiről Berta András programkoordinátor tájékoztatta csütörtökön az MTI-t.
Vágólapra másolva!

A "vidéki könnyűzenei koncertélet felpörgetését célzó" program keretében összesen 88 klub adott be pályázatot. Az általuk igényelt támogatások összege elérte a 125 millió forintot, ez hozzávetőlegesen másfélszerese a 2005/2006-os támogatási igények teljes értékének.

"A kulturális hozadékok mellet ez azért is örömteli tény, mert a PANKKK egyik legfontosabb alapelve továbbra is a támogatott klubok jogszerű működése" - közölte Berta András.

A klubkoncert-támogatási pályázatokat elbíráló kuratórium tagja volt Kovács Ákos zenei szervező, menedzser (Heaven Street Seven, Supernem, Mystery Gang), Szalai Attila zenei szervező, menedzser (NEO, The Moog), Tóth Tibor zenei szervező, menedzser (Kispál és a Borz, Quimby), Vörös András, a PANKKK-program szakmai koordinátora és Újfalusi Gábor, a szaktárca vezető főtanácsosa.

A nyerteseket feltüntető táblázat szerint összesen 83 millió 940 ezer forintot osztottak szét. A legnagyobb összeget, egyenként 3,5 millió forintot a szegedi József Attila Tudományegyetem (JATE) és a gödöllői Trafó Klub kapta, de 3 millió forinthoz jut a soproni Hangár Music Garden is.

Kapott támogatást más klubok mellett a szombathelyi Cinema Café (2,5 millió forint), a győri Rómer Ház (2 millió forint), és a Szegedi Ifjúsági Központ (1,5 millió forint) is.