Felhőkarcolót épít a U2

Vágólapra másolva!
A U2 zenekar belevág az ingatlanszakmába. Szülővárosában, Dublinban egy saját felhőkarcoló építését tervezi, a U2 Torony elnevezésű 120 méter magas építményt, ami az írek első felhőkarcolója lesz.
Vágólapra másolva!

Bono és csapata hamarosan saját felhőkarcoló építtetésébe kezd szülőföldjükön, Dublin városában.

A zenekarról elnevezett "U2 Torony" állítólag Dublin kikötővárosrészében épülne fel, mely egyben az írek legelső felhőkarcolója is lesz. A 120 méter fölé kúszó építmény közel 200 millió eurós költségvetéssel bír és a tervek szerint már jövő évben elindulna az építkezés, a kész "U2 Tornyot" pedig 2011-ben kívánják átadni. A torony tervezésével azt a Lord Norman Fostert bízták meg, aki többek között a híres londoni Uborka Torony, a Swiss Re terveiért felelős, valamint a franciaországi Millau Viaduct is a nevéhez fűződik, de az ő irányításával épült annak idején újjá a berlini Reichstag is.

Most Bonoék keresték meg ezzel a nem mindennapi feladattal, akik ezáltal még egy újabb érdemmel írhatják be a nevüket Írország történelemkönyvébe. A U2 egyébként a torony tetejébe tervezi bevinni saját hangstúdióját, így valószínűleg a fiúk elég sok időt kívánnak tölteni a majdani épületóriásban.