Charlie a Sportarénában jubilál

Vágólapra másolva!
A jól ismert számok a Sláger Rádióból a színpadra lépnek: Horváth Károly - vagy ahogy a legtöbben ismerik: a füsthangú Charlie - a Sportarénában november 10-én egy hatalmas koncerttel ünnepli hatvanadik születésnapját. E jeles alkalomból fellépnek vele állandó zenésztársai és kollégái is, többek között Borlai Gergő, Lerch István, László Attila, Tisza Bea, Czerovszky Heni.
Vágólapra másolva!

A hatvanadik születésnapját és a pályán eltöltött negyven évét ünnepli november 10-én Charlie a Papp László Sportarénában. A Liszt-díjas könnyűzenész számos stílusban kipróbálta már magát, és jellegzetes rekedtes hangján adja elő legnagyobb slágereit ezen az estén is. A koncert szervezésekor arra gondolt, hogy mindenkit meghív, akivel a pályafutása során zenélt, ám így közel negyven fellépő lenne mellette, ezért most azokkal játszik, akik az elmúlt néhány évben kísérték.

Horváth Károly eredetileg balett-táncosnak készült, de egy sérülés miatt a figyelme a zene felé fordult. 11 évesen trombitálni kezdett, de hamarosan megcsapta a rock 'n' roll szele, így sorsa végérvényesen eldőlt.

Már székesfehérvári gimnazista évei alatt rockzenekart alapított, majd 1967-ben a Decca oszlopos tagja lett. Ebben a formációban a feldolgozások mellett már saját dalokat is írtak. Kisebb jogi huzavona után nevet váltottak, így vették fel a mexikói olimpia évében az Olympia nevet. Ezzel a felállással külföldön is szerencsét próbáltak: Skandináviában turnéztak, de játszottak Belgrádban is. Miután az Olympia feloszlott, Charlie két és fél évet töltött Afrikában, az Afriaca formációval. Ekkoriban fordult zenei figyelme a funk és a soul irányába.

1975-ben Charlie hazatért, majd csatlakozott az ország egyik legsikeresebb zenekarához, a Generálhoz. Három nagylemezt készítettek együtt, turnéztak Lengyelországban, az NDK-ban, sőt Nyugat-Berlinben is. 1980-ban újra külföldre távozott, fellépett Európán kívül Ázsiában, Afrikában és az Egyesült Államokban is, majd 10 év távollét után hazatért, és a Tátrai Band énekese lett (tíz lemezt készítettek együtt), de egyre jobban érlelődött benne a szólókarrier gondolata.

http://videa.hu/flvplayer.swf?v=22gvnnW6rA1uAdn0

Charlie a koncertről mesél

Első önálló, cím nélküli nagylemeze 1994 tavaszán jelent meg, majd egy évvel később a boltok polcaira került második, Mindenki valakié című korongja, ami 2 hét alatt elérte a platina státuszt. Szólóénekesként óriási sikereket aratott, jó néhány slágerét a mai napig játsszák a rádiók (Jég dupla whiskyvel, Az légy, aki vagy, Nézz az ég felé).

Albumaival, dalaival és koncertjeivel számos díjat gyűjtött, de állami kitüntetésekkel is büszkélkedhet. A kétezres évektől merőben újszerű stílusban kezdett el énekelni: a populáris jazz felé fordult, s big bandes átiratokkal örvendeztette meg rajongóit. A Jazz című korongja 2001-ben jelent meg, ezt 2002-ben a Soul & Jazz, 2005-ben pedig a Funky, Soul & Jazz követte. 2006-ban aztán a régebbi, füstös blues stílushoz talált vissza a Másképp ugyanúgy című lemezével.

http://videa.hu/flvplayer.swf?v=0YiCMUfmDUS9cDBD

Az egyik legtöbbet játszott sláger: Jég dupla whiskyvel

A november 10-i koncerten ízelítőt kaphatunk Charlie elmúlt negyven évéből, hiszen minden korszakából hallhatunk majd dalokat: így játszanak majd Decca-, Olympia-, Generál-nótákat, sok ismert slágert a szólólemezeiről, és persze felcsendülnek a nagy klasszikusok is az énekes tolmácsolásában, amelyek a Jazz-korszakából lesznek ismerősek. A koncerten azok kísérik, akikkel az elmúlt néhány évben dolgozott, név szerint Lerch Istvánnal, László Attilával, Halász Jánossal, Lattmann Bélával, Borlai Gergővel, Csiszár Péterrel, Shrek Ferenccel, Fekete Istvánnal, Tisza Beával és Czerovszky Henivel. Charlie-retrospektív a Sportarénában.

Charlie-koncert - Papp László Sportaréna (XIV., Stefénia út 2.), 2007. november 10. 20.00. Jegyár: 5900-15000 Ft