Keresett külföldön a Kistehén

Vágólapra másolva!
A Kistehén Tánczenekar -  mint az [origo] is korábban beszámolt róla - alig pár hónapja Little Cow néven a nemzetközi színtéren is bemutatkozott. Angol nyelvű lemezük megjelenése óta egyre komolyabb fesztiválfelkéréseknek tesznek eleget. Közben már íródik az új lemez, Kollár Klemencz László pedig egy új hazai játékfilm, a Kalandorok filmzenéjén ügyködik.
Vágólapra másolva!

A nemzetközi szinten egyre fontosabb zenei rendezvényeken fedezhetjük fel mostanság a Kistehén Tánczenekart, immár Little Cow néven.

A nyári fesztiválszezonban például a holland Lowlandsen adott koncertjük emelkedik ki, ahol közel 4000 ember gyakorlatilag az első perctől az utolsóig végigtombolta a koncertet. Ennek a sikernek az eredményeként a zenekart felkarolta az egyik legjelentősebb holland zenei ügynökség, és decemberre már egy négyállomásos turné is szervezés alatt áll. Sikerrel szerepelt még nyáron a zenekar Angliában is a Bestival Festiválon, majd október közepén egy német turnét csinált végig az együttes: Berlinben már harmadik alkalommal léptek fel, ezúttal a Volksbühne színház Grüner Salon nevű klubjában.

A két legjelentősebb esemény azonban csak ezután következik - januárban ugyanis két nagyon fontos zenei vásárra kapott meghívást az együttes. A hollandiai Groningenben minden évben megrendezik Európa első számú tehetségkutató fesztiválját, a Eurosonicot. A meghívást részben a Magyar Rádió jelölésének köszönheti a zenekar, ugyanis az eseményt a részt vevő országok helyi rádióállomásaival együttműködve szervezik. Kb. 2000 jelentkezőből választotta ki a fesztivál azt a közel 200 zenekart, köztük a Kistehént, amelyek most egy komoly szakmai zsűri előtt debütálhatnak. Európából több mint 2500 fesztiváligazgató, ügynökség, klub, lemezkiadó képviselője vesz részt a Eurosonicon, hogy a jövő nemzetközi sztárvárományosai közül mazsolázzon. Alig rá pár napra, január 13-án a zenekar meghívást kapott a New York-i globalFEST nevű showcase fesztiválra. Ez a fesztivál a záróeseménye az amerikai Előadóművészti Ügynökségek (Szervezetek) Egyesülete konferenciájának, amelyen szintén kb. 2000, főleg amerikai ügynök, koncertszervező, fesztiváligazgató vesz részt. Az esemény helyszíne a híres Webster Hall három színpada.

Mindeközben azért itthon sem tétlen a zenekar. Újabb lemez készül, ezúttal a csapat elmondása szerint "keringő dallamokkal", melynek munkacíme Ember a fán. A lemezből a tervek szerint csak 500 db bakelitet gyártanak, illetve az internetről lehet majd letölteni, sőt már erre az anyagra is van külföldi érdeklődés. Ezzel párhuzamosan Kollár Klemencz Lászlót felkérték egy új magyar játékfilm, a Kalandorok zenéjének megírására (rendező: Paczolay Béla, operatőr: Pados Gyula). Kollár Klemencz László, a zenekar frontembere Kistehén-színházat is rendez, amelyből egy félórás munkabemutatót lehet látni november 19-én a Flórián Színházban a Képek ideje című fesztivál keretében. A darab címe: Egyszer mindenki hazamegy - Kistehén és a rokonok. Farkas Róbert, a zenekar harmonikása pedig Budapest Bár címmel elindította saját projektjét. A lemezen - amely november végén jelenik meg - kilenc másik énekes mellett Kollár Klemencz László is szerepel.