Újra turnézik Rick Astley

Vágólapra másolva!
A nyolcvanas évek népszerű énekese, Rick Astley hosszú évek után indul újra egy rövid turnéra, pont húsz évvel az első és legnagyobb slágerét követően.
Vágólapra másolva!

A 41 éves Rick Astley a nyolcvanas évek végén az egyik legnépszerűbb sztárok közé tartozott, Never Gonna Give You Up című dala pedig a világ számos országában vezette a slágerlistákat.

Az énekes azóta szinte teljesen eltűnt a popmezőnyből, de most újra színpadra lép több más híresség társaságában, még ha csak egy hétig tartó miniturnéról is van szó.

"Meghívtak nemrég Japánba, hogy egy kisebb turnén énekeljem a régi, nyolcvanas évekbeli slágereimet, és egész jól éreztem magam" - mesélte Astley.

"Felléptem ugyan az utóbbi időben néhány kisebb koncerten, amelyeken swing számokat énekeltem, de hát azért ez mégsem ugyanaz, mint több ezer ember előtt énekelni" - mondta az énekes, aki nem is hagyott kétséget afelől, hogy ez lesz számára az igazi visszatérés.

Astley a slágergyáros Stock Aitken Waterman trió védenceként robbant be a popszakmába, és első lemezéből hamar elkelt kétmillió példány. Későbbi albumai egyre kevésbé voltak sikeresek, és a kilencvenes évek közepére az énekes teljesen eltűnt a reflektorfényből.

Legutóbbi albuma, a Portrait két éve jelent meg csekély figyelem közepette, és ezen soul klasszikusokat énekelt. Astley egyébként könyvvizsgálóként dolgozik Délkelet-Angliában.