Hallgasd meg Rúzsa Magdi koncertlemezét!

Vágólapra másolva!
Karrierjének eddigi legnagyobb szabású eseménye volt Rúzsa Magdi számára a T-Mobile Kapcsolat koncert, melyen több százezres tömeg előtt énekelhette legnagyobb slágereit, illetve kedvenc külföldi előadóinak dalait. Az eseményről lemez is készült.
Vágólapra másolva!

Rúzsa Magdi az eddigi utolsó Megasztár megnyerésével került a legnépszerűbb magyar előadók közé, és az ő esetében borítékolható volt, hogy nem fog eltűnni a körülötte kreált felhajtás elülésekor sem.

Őstehetségről árulkodó énekhangja, hétköznapi lányt idéző imázsa mind-mind azt jelezték előre, hogy még a Megasztár lendülete lefékeződésével sem fog hanyatlani a népszerűsége, melyet, ne felejtsük, hogy példa nélküli diadalmenet keretében ért el. Ennek következtében az
eddigi szériák döntősei és nyertesei közül jelenleg Magdi tudhatja magáénak a legszélesebb és leglelkesebb rajongótábort is.

Első "rendes" stúdióalbuma, az Ördögi angyal tavaly év végén jelent meg, de ez sem akadályozhatta meg abban, hogy az év egyik legnagyobb példányszámban vásárolt albuma legyen nálunk.

Az összeszedett és profi debütálás után sem állt le az élet Magdival, akivel idén is sok fontos dolog történt. Először is ő képviselhette hazánkat az Eurovíziós Dalfesztiválon Helsinkiben, ahol be is került a döntőbe az Aprócska blues című saját szerzeményével, és a kilencedik helyen végzett.

Ezt követően került sor a T-Mobile Kapcsolat koncertre a Felvonulási téren, ahol Magdi Bryan Adams előtt lépett fel fő attrakcióként június 30-án a szokás szerint százezres nagyságrendű tömeg legnagyobb örömére.

Ennek a koncertnek a hanganyaga jelent most meg lemezen, sőt DVD-n is. Az ezeken elhangzó húsz szám csaknem fele feldolgozás, köztük egy Led Zeppelin- és egy Queen-vegyes, de van itt Guns N' Roses, az elmaradhatatlan AC/DC-klasszikus (Highway To Hell), no meg a Help! a Beatlestől - talán ez az egyedüli, amely kevésbé sikerült jól, kicsit modoros zongorás balladaszerűség lesz az egyébként tempós rockdalból.

Az már senkit sem lep meg, hogy Magdi könnyedén megbirkózott a felsorolt rockklasszikusokkal, hiszen hangi adottságai és attitűdje alapján kezdettől fogva nyilvánvaló volt, hogy egy vérbeli rockénekesnőről beszélünk. Ezeken kívül is azonban nincs olyan műfaj, amelyben ne tudott volna érvényesülni, éppen ezért a koncerten sem csak ezt az arcát mutatta, hanem balladákat és hagyományos értelemben vett popdalokat is gond nélkül elénekelt.

Egyáltalán nem tűnik úgy, hogy pánikba esne attól, hogy ekkora közönség előtt kell énekelnie, hanem végig magabiztosan állja a sarat, példaszerűen próbálja bevonni a nézőket is, akik nem is maradnak hálátlanok. Így aztán kijelenthető, hogy akik kedvelik Rúzsa Magdit - és ilyenek elég sokan vannak a Kárpát-medencében -, azoknak egészen biztos, hogy ez a lemez sem hiányozhat a polcukról.

A DVD-n a CD-hez képest van néhány plusz, így például Rúzsa Magdi videoklipjei, illetve néhány kulisszák mögötti felvétel Helsinkiből és persze magáról a koncertről is.