Újra turnézhat a Jackson Five

Vágólapra másolva!
Ha minden igaz, jövőre újra egy színpadon láthatjuk a legendás Jackson Five csapatát. Jermaine Jackson ugyanis a minap erről nyilatkozott a BBC-nek. Állítólag a koncertdátumok is már egyeztetés alatt vannak, és még maga Michael sem zárkózik el a turné elől.
Vágólapra másolva!

Jermaine Jackson a napokban igencsak meglepő kijelentést tett a BBC egyik riportének adott interjújában: szerinte ugyanis jövőre újra egy színpadon láthatjuk a Jackson Five-ot, méghozzá Michael Jacksonnal együtt.

"Michael is benne lesz. Úgy érezzük, hogy újból meg kell mutatnunk mire is vagyunk képesek" - mesélte Jermaine.

A banda utoljára 1984-ben turnézott együtt The Jacksons név alatt - hatos felállásban még a Victory album megjelenése kapcsán. Michael ezt a turnét szinte kényszerből csinálta végig testvéreivel, mivel ekkortájt került a boltokba szólókarriere egyik legsikeresebb lemeze, a Thriller album, melyből minden idők egyik legkomolyabb példányszámú eladását könyvelhette el. A koncertsorozat végén jelentette be egyébként, hogy kiszáll a bandából.

Ezek után még egy lemezük jelent meg, 1989-ben a 2300 Jackson Street, 1990-ben pedig véglegesen feloszlott a csapat. Újra összeállásukról már évek óta terjengenek pletykák, állítólag a 2005-ös közös turnétervüket Michael gyermekmolesztálási ügye miatt voltak kénytelenek lefújni, de most úgy látszik, minden készen áll a legendás popcsapat újraélesztésére.

"Nagyon sok minden zajlott le az elmúlt években, rengeteg problémával kellett megküzdenünk, főleg Michael bírósági ügye miatt. De mostanra talpra álltunk. Azt hiszem, rengeteg köszönettel tartozunk a rajongóinknak világszerte, akik ezekben az időkben kiálltak mellettünk" - meséli Jermaine.

"Michael is ott lesz, részt vett a tárgyalásokon. De egyébként is ott kell lennie, hiszen ő is Jackson" - erősítette meg Michael részvételét a projektben.

Sőt, arról is elhintett egy-két információt, hogy állítólag az együttes most is stúdióban tölti szabad perceit, úgyhogy új anyag is várható a nagy újra összeállásuk kapcsán.

A Jackson Five csaknem három évtizeden keresztül volt aktív, és a hatvanas-hetvenes évek fordulóján a legsikeresebb amerikai együttesek közé tartozott, számos slágerrel.