A legjobban várt lemezek idén Madonnától a Metallicáig

2008.01.11. 19:33

Oasis

Az elmúlt tizenöt év legsikeresebb brit rockzenekara 2006 végén jelentette meg az első rendes válogatáslemezét: a jókora piaci rést betöltő Stop The Clocks 18 számot tartalmazott, és az együttes szóvivője szerint az volt a legfőbb funkciója, hogy kitöltse az új albumig hátralevő "holtidőt". Mindezzel egyszersmind eloszlatta az együttes állítólagos feloszlásáról szóló tévhiteket is, a Gallagher fivérek zenekara pedig némi pihenés után tavaly látott neki az új dalok felvételének.

Bár a manchesteri zenekarnak az első két lemeze sikereit nem sikerült überelnie, mégis tartja a helyét az élvonalban, és legutóbbi albuma, a 2005 nyarán megjelent Don't Believe The Truth segítségével némiképp visszaszerzett valamit a megkopni látszó nimbuszából, hiszen a lemezt mind a közönség, mind pedig a kritikusok is szerették, egyértelműen jobban sikerült alkotás volt az egyenetlen Heathen Chemistry-nél.

A felvételi munkák néhány hétre leálltak ősszel, amikor Noel Gallaghernek megszületett a kisfia, majd még karácsony előtt sikerült befejezni, és a felvételek keverése ezekben a napokban is folyik Los Angelesben. A megjelenés legvalószínűbb időpontjának most az augusztus tűnik.

Ami magukat a dalokat illeti, azok Noel szerint most kicsit nagyobb szabású kíséretet kapnak, ellentétben a Don't Believe The Truth egyszerű, hatvanas éveket idéző retro-hangzásánál, és telt, pszichedelikus rockzenére számíthatunk. Liam Gallagher a maga egyszerű stílusában a következőképpen jellemezte a készülő lemez stílusát a Reutersnek: "Az összes dal a lemezen kibaszott rockos lesz. Egyetlen akusztikus szám sem lesz rajta, haver!"

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK