A legjobban várt lemezek idén Madonnától a Metallicáig

2008.01.11. 19:33

The Cure

A veterán brit zenekar a tizenharmadik albumát készíti, amely Robert Smith ígérete szerint egy duplalemez lesz, és ha hihetünk a híreszteléseknek, a címe 4:13 lesz, mivel csaknem két évtized után újra csak négytagú az együttes, a tizenhárom pedig ugyebár a sorlemezek száma. Amennyiben az album valóban megjelenik legkésőbb nyárig, akkor majdhogynem pontosan négy évvel utolsó, címnélküli stúdiólemeze után kerül a boltokba.

Ezzel a Cure tartani tudná azt a négyéves időtartamot, melyre már az 1992-es Wish óta állt rá az együttes, és ami azt is jelenti, hogy azóta az összes nyári olimpia éve arról is nevezetes, hogy Smith zenekara stúdióalbumot jelentet meg.

Ha minden igaz, a pekingi olimpia évében tehát dupla lemez várja a fanokat, bár ez a tervek szerint csak limitált szériában jön ki, hiszen terveznek egy szimpla kiadványt is, de Smith már tavaly leszögezte a Billboardnak adott interjújában, hogy ragaszkodik ahhoz, hogy a duplalemezt is egylemezes áron lehessen majd megvásárolni.

A készülő lemezről több dalt már játszott a Cure élőben is a tavalyi turnéján, de a pontos tracklista még nem ismert, mint ahogy a pontos megjelenési dátum sem. Az viszont bizakodásra adhat okot a rajongóknak, hogy az együttes a tavaly őszi amerikai turnéját is későbbre halasztotta, hogy be tudja fejezni az albumot, amely - ha hihetünk Robert Smith tavalyi nyilatkozatának - meg fogja lepni a hallgatókat, annyira erőteljes és dinamikus lesz.

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK