Sztárok állnak sorban az előszobában

Vágólapra másolva!
Több mint két éve már foglalkoztunk a legfelkapottabb dalszerzőkkel és producerekkel, akiktől a legnagyobb sztárok rendelnek dalokat, és most az újabb generációt mutatjuk be, hiszen jó háttéremberből sosem elég.
Vágólapra másolva!

J.R. Rotem - Britney egyik vigasza

Jonathan Reuven Rotem főként olyan hiphop és R&B sztárokkal dolgozott együtt, mint a Destiny's Child, Snoop Dogg, Rihanna, de írt dalt a luxus-celebrity Paris Hilton lemezére is. Amióta az eszét tudja, zenész szeretett volna lenni, épp ezért már két éves korában zongorázni kezdett. Szülei hamar felismerték tehetségét, s támogatták abban, hogy nagy álmát valóra váltsa. Még középiskolás éveiben is tanult klasszikus zenét, de szerette Sting, az Abba és a Beatles dalait is, majd mikor meghallgatta Raising Hell című Run DMC lemezt, érdeklődése a rap felé fordult.

Komolyzenei képzettsége, popérzékenysége és a hiphop szeretete indította el dalszerzői, produceri pályáján, különleges jazzes stílusát hamar elismerték a szakmában. Első sikerét akkor könyvelte el, mikor saját dalait eljuttatta néhány veterán producernek, akiknek a tetszését olyannyira elnyerte az anyag, hogy azt tervezték, néhány szerzeményét felhasználják a készülő En Vogue lemezen. A nagyközönség a Surviver című Destiny's Child albumon találkozhatott először a nevével, a Fancy című opusz fűződik a nevéhez, melyért 2500 dollárt zsebelhetett be. Később felvette a kapcsolatot Dr Dre-vel, akinek az egyik Rotem-szerzemény annyira megtetszett, hogy vásárolt is tőle néhány dalkezdeményt. Ezt követően keresett dalszerző lett az Egyesült Államokban, szépen sorban jöttek a felkérések 50 Centtől kezdve Jennifer Lopezen át Busta Rhymesig.

2006-ban Zach Katz-cal közösen elindította saját lemezcégét, a Beluga Heights-et, s elsőként a 17 éves, jamaikai gyökerekkel rendelkező Sean Kingstont szerződtette, akinek a debütáló kislemeze Amerikában és Angliában is a listák csúcsára ért 2007-ben, igaz már nem Rotemék gondozásában.

A producernek a nevét a fél világ akkor ismerte meg, amikor összeszűrte a levet Britney Spears-szel, sőt néhány hónapja azt is világgá kürtölte a bulvármédia, hogy napjaink legproblémásabb, leglecsúszottabb énekesnőjét teherbe is ejtette. J. R. Rotem egyébként a hírek szerint épp Lindsey Lohan új albumán dolgozik.