Utat építenek Robbie Williams lemezéből

Vágólapra másolva!
Robbie Williams legutóbbi stúdióalbuma, a Rudebox nem mindenhol nyerte a közönség tetszését, és maradtak országok, ahol komoly mennyiség halmozódott fel belőle. Kínában közel egymillió példány maradt, amit újra kívánnak hasznosítani: utat építenek majd belőle.
Vágólapra másolva!

Robbie Williams lemezeit heteken belül újrahasznosítják.

A brit popsztár Rudebox című albumából több mint egymillió példányon nem tudtak túladni Kínában, így hamarosan megsemmisítésre kerülnek. De hogy ne vesszen kárba legalább az alapanyag, utak építésénél vagy épp világítótestekben fogják felhasználni Robbie igencsak sok kritikát ért lemezét. Ezt a belső információt az EMI egyik új tulajdonosa és vezetője, Guy Hands árulta el a brit újságíróknak.

"Közel 85 százaléka az EMI kiadványainak nem hoz hasznot, részben a bandák szerződtetése miatt, másrészt pedig a sokszor értelmetlen helyi piaci döntések miatt" - magyarázta a helyzetet Hands.

Guy Hands ezen kijelentése egyben egy látványos fricska lehet Robbie Williams menedzserének, utalva Tim Clark múlt héten a Times magazin hasábjain megjelent nyilatkozatára. Clark élesen bírálta az EMI tehetetlenségét, sőt itt beszélt először nyíltan arról, hogy a jelenlegi EMI-nál már nem kívánják megjelentetni Robbie Williams új lemezét, még ha ez szerződésszegéssel jár is.

Robbie új lemezanyagáról így is sok bizonytalan hír került napvilágra, a múlt nyáron még úgy nézett ki, hogy sikerült kibékülnie egykori szerzőtársával, Guy Chambersszel, de idén már úgy nyilatkozott a menedzsmentje, hogy ez a közös munka mégsem vált be és új szerzőket vont be lemeze munkálataiba, többek között az Ian Dury and the Blockheads egykori tagját, Chaz Jankelt kérte fel közös dalok szerzésére.