Német futballklubot menthet meg Pete Doherty

Vágólapra másolva!
A súlyos pénzügyi gondokkal küszködő német futballcsapat, a KFC Uerdingen a botrányhős brit zenészt, Pete Dohertyt kérte fel, hogy segítsen felhívni a figyelmet a klub anyagi problémáira.
Vágólapra másolva!

A Babyshambles zenekar frontembere gyermekkorának egy részét ugyanis - a brit hadseregben szolgáló édesapját követve - a németországi Krefeld városában töltötte, és ekkor kijárt a város futballcsapata, a Bayer Uerdingen mérkőzéseire.

A klub akkor még a Bundesliga első vonalában szerepelt, és még nemzetközi kupamérkőzéseket is játszott, a kilencvenes évek közepén azonban végleg elbúcsúzott az első osztálytól, és ekkor a csapatot addig szponzoráló Bayer gyógyszergyár is megvonta a támogatást. Azóta KFC Uerdingen néven szerepel a klub, amely jelenleg a negyedik vonalban szerepel egy regionális ligában.

A klub marketingigazgatója, Stefan Hoffmann most abban reménykedik, hogy sikerülhet a rocksztárt megnyerni az ügynek, és Doherty segíthet felhívni a figyelmet a sanyarú anyagi helyzetre, és még a jegyeladásokra is jótékony hatással lesz. A klub azt szeretné kihasználni, hogy Doherty a jövő héten a közeli Kölnben koncertezik a Babyshamblesszel.

"Tudom, hogy Pete szereti ezt a klubot, és ha az ideje engedi, biztosan szívesen tenne is érte" - mondta Doherty menedzsere, Adrian Hunter.

Pete Doherty a Libertines gitáros-énekeseként került a köztudatba 2002-ben, majd ezt követően drogfüggősége miatt egyre több kellemetlensége akadt, és a szupermodell Kate Moss-szal való kapcsolatának köszönhetően egyre többször szerepelt a bulvárhírekben is. Dohertynek többször meggyűlt a baja a törvénnyel is, az utóbbi időben azonban többször is olyan hírek jelentek meg róla, hogy sikerrel küzdötte le függőségét, de ezt idáig még nem sikerült minden kétséget kizáróan bizonyítania.