Lefújták a Spice Girls maradék turnéállomásait

Vágólapra másolva!
Családi és személyes okokra hivatkozva fújta le világ körüli turnéjának számos állomását a Spice Girls. A hivatalos indoklás mellett azonban sejthető, hogy a lányok nagy összeállásához fűzött remények korántsem váltak be.
Vágólapra másolva!

A Spice Girls lefújni kényszerült világ körüli turnéjának maradék állomásait, utoljára február 26-án Torontóban lépnek színpadra a lányok.

Így elmarad a Pekingbe, Sydneybe, Fokvárosba és Buenos Airesbe betervezett koncertjük. A csapat magánéleti okokkal magyarázza a döntést, holott a háttérben sokkal inkább a totális érdektelenség állhat, a múlt év végén piacra dobott best of album sem hozta be a várakozásokat, a koncertturné egyes állomásaira pedig alig fogytak a jegyek.

"Szomorúan kell bejelentenem a hírt, hogy a turné február végén Emma, Geri, Mel B, Melanie C és Victoria családi és magánéleti kötelezettségei miatt véget ér. Tudjuk, hogy már júniusban hivatalossá tettük, hogy Európán és Amerikán kívül a lányok Ausztráliába, Kínába, Dél-Afrikába és Argentínába is el szeretnének jutni ezzel a koncertsorozattal. Nagyon sajnáljuk, hogy ezúttal ez mégsem jöhetett létre. Más kötelezettségeknek is eleget kell tennünk, de ki tudja, még mit hoz a jövő" - állt a menedzsment nyilatkozatában.

A Spice Girls turnéja múlt év december 2-án Vancouverben vette kezdetét, mellyel azóta az Egyesült Államokban, Spanyolországban és Németországban is volt szerencséjük fellépni, de sehol nem közelítette meg a '90-es évekbeli érdeklődést. A turné már az elejétől fogva nehezen állt össze, mivel tudható volt, hogy az öt lány már sok szempontból nem érti meg egymást. Többek között Melanie C már a turné elején kategorikusan kijelentette, hogy csak akkor csinálja végig ezt a koncertsorozatot, ha nem lesz állandó vita és hiszti a csapaton belül.

"Óriási érzés volt így újból együtt dolgozni, úgyhogy nagyon hálásak vagyunk mindenért. Sok érdekesség jöhetett volna még Toronto után, amitől nehéz lesz búcsút venni. De más feladataink is vannak az életünkben, annak kell most eleget tennünk" - fűzték hozzá a Spice Girls tagjai.

A lánycsapat a '90-es években nem kevesebb, mint 55 millió albumot adott el világszerte, és csak Angliában kilenc kislemezes daluk szerezte meg a listák első helyét. A lányok kilenc év után a múlt nyáron mondtak végül igent egy közös turnéra, ami 1998 óta az első olyan koncertsorozat volt, ahol az eredeti ötös felállásban léptek színpadra.