Timbaland mobilra készít lemezt

Vágólapra másolva!
Érdekes vállalkozásba fogott a neves hiphopproducer, Timbaland. A Verizon mobilszolgáltatóval karöltve egy "mobil" lemezt készít, ami annyit jelent, hogy a mobilos cég előfizetői havonta egy új dalt tölthetnek le a producertől. Timbaland minden hónapban más-más művésszel közösen rögzít dalt, állítólag műfaji megkötések nélkül. Egy biztos, ezzel Timbaland történelmet kíván írni.
Vágólapra másolva!

Míg a régi nagymotorosok nehezen fogadják el a zeneipar átalakulását, van, aki már rögvest kihasználja a technika legújabb vívmányait. Napjaink egyik legfelkapottabb producere, Timbaland a zeneterjesztés legújabb lehetőségeit kiaknázva elsőként áll össze egy mobilszolgáltatóval, a Verizon Wireless céggel, hogy egy exkluzív lemezt készítsen a mobilozó fiataloknak. Havonta egy új dalt tesznek elérhetővé a mobilos cég előfizetőinek, amit teljes dalként, csengőhangként vagy épp dallamcsengőként tölthetnek le a fiatalok. A dal készítésének minden fontosabb pillanatát követni lehet majd, így egy speciális stúdió buszt adnak át Timbalandnak és a vele dolgozó előadónak, ahol a zeneszerzésről egy kisfilmet is készítenek, amelyet aztán szintén le lehet majd tölteni vagy meg tudnak nézni a mobilozók. Timbaland szerint így sokkal több emberhez juthat el, mint a hagyományos úton. "Ha csak azt nézzük, nem lehet mindenhol CD-t kapni, de szinte már mindenkinek van saját mobiltelefonja"- véli a producer. Illetve arról sem szabad elfeledkezni, hogy ezáltal bizony történelmet írhat Timbaland. "Pusztán egy mobil-album felvétele is olyan, amit eddig még senki nem csinált. Én leszek az első, akinek ez megadatik" - nyilatkozta örömmel a Billboardnak.

Míg a zenészek többsége menekül a nagy kiadóktól, ő mégiscsak hisz munkatársaiban, persze nem ok nélkül, hiszen legutóbbi Shock Value című lemeze komoly lemezeladással büszkélkedhet. Így kiadójával együtt írta alá a Verizonnal között megállapodást, melyben a közreműködők szintjén várhatóan azért lesz némi beleszólása az Interscope-nak. Az, hogy egy ilyen ötlet képes lesz-e kiváltani a hagyományos lemezmegjelenést, még senki nem tudhatja, Timbaland és kiadója is egyfajta kísérletként fogják fel a vállalkozást. Egy biztos idén minden hónapban egy-egy új Timbaland dallal jönnek ki, ami aztán az év végén egy válogatásalbumon fog megjelenni, szintén a Verizon jóvoltából. Az pedig, hogy ezek a dalok mennyire lesznek a hagyományos úton promótálva, már csak az Interscope-on múlik. Műfajilag viszont elég széles skálára számíthatunk: Timbaland eddig is ügyesen keverte a műfajokat, így most sem kívánja megkötni magát. "Élvezni akarom az egészet. Az lesz belőle, ami épp eszembe jut" - fűzi hozzá a zenész.

A terveket megpecsételendő a Grammy előestéjén tartottak egy nagyobb zártkörű partyt a Verizon és a People magazin szervezésében, ahol már az első dalt is bemutatták, melyben - a The Way I Are című szerzeményében is szerepet vállaló - Keri Hilson segédkezett újból. Állítólag két számot vettek fel együtt a háromhetes stúdióidőszakban, melyből a legjobbat hozzák most ki. Azt pedig, hogy Keri után ki követi a mobil stúdióba Timbalandet, csak a következő hónapokban tudhatjuk meg. Némi segítségként annyit elárultak a projekt bennfentesei, hogy a mostani bulira meghívottak közül többen is érdekeltek ebben a mobil lemezben. Így sejthető, hogy a OneRepublic, Paramore, Flo Rida, Natasha Bedingfield, Taylor Swift és Chris Cornell is együtt fog dolgozni a producer-guruval.