Áprilisban jön az új Gnarls Barkley-lemez

Vágólapra másolva!
Most már biztos, április 8-án kerül a lemezboltok polcaira a Gnarls Barkley második nagylemeze. A The Odd Couple címre hallgató új anyag beharangozó dala, a Run - mint ismeretes - már januárban kikerült az Internetre, majd február első napjaiban hivatalosan is kiadta digitális maxiként a dalt a duó.
Vágólapra másolva!

Hivatalosan is bejelentették, hogy április 8-án lát napvilágot a Gnarls Barkley soron következő második stúdiókorongja. A Danger Mouse és Cee-Lo Green alkotta páros vadonatúj albumának a The Odd Couple címet adták. Az új anyag első dala, a Run már január elején kiszivárgott az Internetre, majd február 8-án látott világot hivatalosan, mint digitális maxi. A szám a jelek szerint már most jól indított a tengerentúlon, bár előző lemezük, a St. Elsewhere és legelső slágerük, a Crazy látványos sikere után maguknak is feljebb tették a lécet. A 2006-os debütáló korongjuk több mint 1,3 millió példányban kelt el csak az Egyesült Államok lemezboltjaiban, a Crazy pedig minden idők legnagyobb digitális letöltését produkáló felvételének számít, nem beszélve arról a tényről, hogy a digitális kislemez sikere hetekkel megelőzte a hivatalos lemezmegjelenést. A folytatás pedig három év után végre eljött: az elsőként kimásolt Run-hoz már javában készül a videóklip, méghozzá a Happy névre hallgató filmes brigád rendezésében. Sőt már azt is tudni lehet, hogy a második kislemezes dal, a Who's Gonna Save My Soul lesz, aminek klipes munkálataira azt a Chris Milket kérték fel, aki már dolgozott együtt a duóval, konkrétan a Violent Femmes-dal feldolgozásához, a Gone Daddy Gone-hoz készített klipet a zenészeknek.

Az új korong, The Odd Couple április megjelenését követően pár héttel már turnéra is indulnak a fiúk, a nyári hónapokban egy nagyobb észak-amerikai koncertsorozaton mutatkozik be az új koncertműsor, amit több európai dátum követ, főleg a jól ismert fesztiválhelyszíneken lesznek megtalálhatóak.