Hamarosan kész az új Coldplay-lemez

Vágólapra másolva!
Ha minden igaz, a Coldplay már az utolsó simításokat végzi nyár elejére betervezett új stúdióalbumán. A negyedik Coldplay-korong még munkacímmel sem rendelkezik, de az már biztos, hogy az EMI-nál fog megjelenni.
Vágólapra másolva!

A Coldplay napokon belül befejezi új lemeze munkálatait. A negyedik, jelenleg még cím nélküli Coldplay-stúdiókorong még a nyári fesztiválszezon előtt napvilágot fog látni.

"Már majdnem készen vagyunk vele" - nyilatkozta a zenekar menedzsere, Dave Holmes a Billboard.com-nak. "Jelenleg a végső keverési fázisban van az anyag. Aztán jön a maszterelés, és kész is a lemez."

A lemezanyagról még túl sokat nem lehet tudni azon kívül, hogy Brian Eno és Markus Dravs producerek segítették a fiúkat a stúdiómunkában. A zenekar egyébként 2006. novembere óta dolgozik az új lemezen, csupán múlt márciusban hagytak ki pár hetet, amikor is életükben először Dél-Amerikában turnéztak. Menedzserük természetesen eléggé lelkesen beszélt az új albumról. Szerinte "új zenei irányok is felbukkannak az albumon". "Nem vagyok egy zenei kritikus, de nyugodtan állíthatom, hogy komolyabb fejlődés érezhető a Coldplay zenéjében" - fűzte hozzá Holmes.

Időközben arra is fény derült, hogy leginkább kacsa volt a zenekar és kiadójuk, az EMI közötti megromlott kapcsolatról felröppent hír. "Amikor ez a botrány kirobbant, mi pont a londoni stúdióban ültünk és dolgoztunk. Szerettünk volna ebből az egészből kimaradni. Óriási terveink vannak a jövőre vonatkozólag" - meséli Holmes a Billboard-nak.

A lemez nyár eleji megjelenését követően pedig szinte azonnal turnéra indulnak a fiúk. A tervek szerint a nyári hónapokban Észak-Amerikában és Európában mutatkozik be új koncertprogrammal a banda. A hírek arról szólnak, hogy mindenképpen valami nagyon extrával szeretnének előrukkolni, már ami a látványt illeti. Állítólag Paul Normandale világosító-rendezőt kérték fel a turné látványvilágának kidolgozására.