Közösségi portálon lesz hallható az R.E.M. új lemeze

Vágólapra másolva!
Az REM vadonatúj lemezét az iLike közösségi portálon jelenteti meg elsőként. Az Accelerate-album dalonként vagy akár egy az egyben ingyenesen meghallgatható és megosztható lesz a hivatalos megjelenés előtt egy héttel, március 24-től.
Vágólapra másolva!

Mindenképp úttörő lépésre szánta rá magát az R.E.M. Új lemeze, az Accelerate című korong megjelenése előtt egy héttel már meghallgatható és megosztható lesz az egyik népszerű közösségi portálon, az iLike-on. A csapat úgy érzi, hogy haladniuk kell a mai világ technikai elvárásaival, így emiatt döntöttek emellett a lemezpremier mellett (egyébként előző lemezét a MySpace-en tette először hozzáférhetővé).

"Új ötleteket kerestünk és azonnal megtetszett ez az egész, úgyhogy rábólintottunk" - nyilatkozta Michael Stipe énekes a Billboard.com-nak. Szerinte ugyanis "az emberek zenehallgatási szokásai nagyban megváltoztak az elmúlt 5-10 évben. El lehet dönteni, hogy az ember hátradőlve figyeli az eseményeket, vagy épp bekapcsolódik ebbe a történetbe" - fűzte hozzá Stipe.

Az új lemezanyag mellett egy exkluzív videót is hozzácsapnak, amin épp saját maguk mesélnek a lemezkészítésről és a dalokról. Az iLike premierrel 11 dalt lehet majd ingyenesen meghallgatni, illetve megosztani a iLike.com, a Facebook, az iTunes és azok társportáljain. Az R.E.M. egyébként már a lemez megjelenését megelőző hónapokban útnak indított egy portált, ahol részben belehallgathattak a lemez készülő dalaiba az érdeklődők, sőt lehetőséget is adtak rajongóiknak, hogy a lemez felvezetőjéhez, a Supernatural Superserious című számhoz maguk rakjanak össze egy videóklipet. Március 24-től tehát a legfanatikusabbak már élvezhetik is az Accelerate új dalait, április 1-től pedig a hagyományos értelemben vett CD is a boltokban lesz.