Vágólapra másolva!
Megoldódni látszik Michael Jackson birtokának az ügye. A legújabb hírek szerint a popsztár megállapodást kötött egy befektetőcsoporttal, amely rendezni fogja az évek óta üresen álló Neverland sorsát.
Vágólapra másolva!

Michael Jacksonnak már tavaly tudomására adták, hogy ha nem fizeti ki csaknem 25 millió dollárra (vagyis több mint négymilliárd forintra) rúgó adósságát, akkor nyilvános árverésre bocsátják Sohaországot.

Jacko ügyvédje, L Londell McMillan elmondta, hogy az énekes a napokban kötött egy bizalmas megállapodást a Fortress Investment Group nevű befektetési csoporttal, amelynek a tagjai kijelentették, hogy meg fogják tartani a ranch tulajdonjogát. "Neverland és Michael Jackson is jól van" - jelentette ki McMillan.

A hatóságok 2006-ban elrendelték a birtok bezárását, mivel Jackson nem fizette ki alkalmazottai járandóságát és nem gondoskodott a hely megfelelő biztosításáról sem. Az énekes immár három éve, gyermekmolesztálási ügye óta be sem tette a lábát a birtokra. Egy neve elhallgatását kérő barát szerint nem biztos, hogy a popsztár meg akarja tartani Neverlandet, ám úgy tűnik, azt sem akarta, hogy az állam döntsön a sorsáról. Jacksonnak lépni kellett az ügyben, mert már az aukció időpontját is kitűzték március 19-re.

A sztár 1988-ban vásárolta meg a kaliforniai partoknál fekvő birtokot, amelyet Pán Péter Sohaországáról nevezett el, ahol sohasem nőnek fel a gyerekek. A ranchon állatkertet építtetett és vidámparkot rendezett be, mely évek óta üresen áll.