Rejtélyes körülmények között halt meg az ABBA dobosa

Vágólapra másolva!
Holtan találták mallorcai villája kertjében Ola Brunkertet, az egykori ABBA együttes dobosát. A rendőrség feltételezése szerint a svéd popzenekar háttérzenészének halálát baleset következtében elszenvedett nyaki sérülés okozta, de a halottkémi jelentés elkészültéig más eshetőséget sem zárnak ki - jelentette hétfőn az EFE spanyol hírügynökség.
Vágólapra másolva!

A nyomozás pillanatnyi állása alapján Brunkert valószínűleg nekiment egy üvegből készült teraszajtónak, elesett, és a betört ajtó egy szilánkja megsebezte.

Vérbe fagyott holttestére egy szomszéd bukkant rá a villa kertjében vasárnap este. Brunkert minden bizonnyal segítséget akart hívni, de már nem tudott: összeesett és elvérzett.

A 61 éves svéd dobos évek óta a Spanyolországhoz tartozó földközi-tengeri szigeten lakott. Karrierje a hatvanas években indult, számos dzsesszzenekarban és bluesformációban zenélt. A legendás popegyüttest több turnén kísérte, és csaknem minden ABBA-lemezen ő játszott az ütőhangszereken.

Minden idők legsikeresebb svéd zenekara, az ABBA 1972-ben alakult. Az áttörést a Waterloo című dal hozta meg 1974-ben, az első nagy slágert számos nemzetközi siker követte egészen a zenekar 1982-es feloszlásáig.