Holtan találták Corinne Bailey Rae férjét

Vágólapra másolva!
Holtan találták Corinne Bailey Rae brit énekesnő férjét a hét végén. A szintén zenész Jason Rae halálának okát egyelőre nem ismeri a rendőrség, bár többen feltétezik, hogy kábítószer-túladagolásban hunyt el.
Vágólapra másolva!

Jason Rae holttestét az észak-angliai Leedsben egy lakásban találták meg szombaton. A hatóságok a toxikológiai vizsgálat eredményét várják, amelynek nyomán meghatározhatják, hogy mi történhetett vele. Rae-t a rendőrség egy alkalommal letartóztatta kábítószerrel való üzletelését, ám később óvadék ellenében szabadon bocsátották.

Rae szaxofonos volt egy Haggis Horns nevű funkegyüttesben, vasárnap este Leedsben lett volna fellépése.

A 29 esztendős Corinne sokkal többre vitte férjénél, akivel nyolc éve házasodtak össze. A kitűnő hangú énekesnő és dalszerző két évvel ezelőtt tűnt fel, egyből listát is vezetett, több Grammy-jelöléssel is büszkélkedhet - idén is jelölt volt, s közreműködött Herbie Hancock Grammy-díjas lemezén. Bemutatkozó albumából több mint egymillió példányt adtak el még az Egyesült Államokban is. Készített felvételeket és koncertezett férje együttesével is. A Haggis Horns, amely szeptemberben jelentette meg bemutatkozó albumát, dolgozott többek között az idei ötszörös Grammy-nyertes Amy Winehouse-szal is.

Corinne kiadója, az EMI együttérzéséről biztosította az énekesnőt, egyúttal arra kérte a médiát, hogy ne avatkozzék bele magánéletébe.