Megvan az első afgán Megasztár győztese

2008.03.25. 15:10

Az első afgán tévés tehetségkutató komoly viták közepette indult el, amiatt, hogy a döntősök közé egy lányt is beválasztottak. 11 millióan követték folyamatosan az adásokat, ami közel egyharmada az afgán lakosságnak.

Hétvégén zárult az első zenei televíziós tehetségkutató műsor Afganisztánban, az Afghan Star. A verseny győztese a 19 esztendős Rafi Naabzada lett, aki a 21 éves Hameed Sakhizada-t előzte meg a nézők szavazatai alapján. A harmadik helyen pedig egy női versenyző, Lima Sahaar végzett, aki miatt nem kevés kritika érte a műsor szerkesztőit, mivel a konzervatív afgánok egyáltalán nem nézték jó szemmel, hogy egy nő is bekerülhetett ebbe a versenybe.

A konzervatívok így is folyamatos kritikával illették a műsort, és bizony hosszú huzavona után tudott csak pont emiatt elindulni a tehetségkutató. A lakosságot viszont korántsem érdekelték ezek a kritikai megjegyzések, hiszen az adásokat több mint az afgánok egyharmada azaz közel 11 millió néző követte estéről estére. A döntőn például csak a két dobogós férfi versenyző összesen 300 ezer SMS szavazatot kapott, úgyhogy kijelenthető, hogy minden korábbi várakozást felülmúlt  az első afgán Megasztár sikere.

A versenyre közel kétezren jelentkeztek, akik közül a tizenkét legtehetségesebb kerülhetett be a műsorba. Zeneileg a tradicionális afgán népzenét keverhették némi modernebb hangzással, de természetesen a helyi hagyományoknak meg kellett felelnie mindegyik előadásnak. A döntőt igazán exkluzív keretek között, a kabuli Hotel Intercontinental báltermében rendezték meg.

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK