Mariah Carey megdöntötte Elvis rekordját

Vágólapra másolva!
Újabb no.1 slágerrel rukkolt elő Mariah Carey. Legfrissebb dala, a Touch My Body immár a 18. olyan felvétele, amely első helyig jutott az amerikai slágerlistákon. Ezzel pedig még Elvis Presley rekordját is képes volt megdönteni.
Vágólapra másolva!

Mariah Carey visszatért, méghozzá nem kis sikerrel, vadonatúj dala szinte minden komolyabb slágerlistán azonnal az első helyen debütált.

A Touch My Body immár a tizennyolcadik a sorban, ami Carey-nek első helyezést hozott az amerikai listákon. Ezzel az eredménnyel pedig még Elvis Presley egykori sikereit is megfejelte a díva, Elvis ugyanis "csak" tizenhét no.1 dallal büszkélkedhetett. Egyedül a Beatlest nem érte még be, de van esély rá, hogy ő is hamarosan a gombafejekhez hasonló húsz első helyezéssel büszkélkedhessen.

"Óriási öröm ez számomra" - nyilatkozta a hír kapcsán az amerikai hírügynökségnek.

"Soha nem tenném magam egy kategóriába olyan emberekkel, akik nemcsak a zenét forradalmasították, hanem a világot is nagyban megváltoztatták. Az teljesen más világ volt" - reagált az Elvisszel és a Beatlesszel való összehasonlítása kapcsán.

"Azt hiszem, a származásom miatt is, de mindig kívülállónak éreztem magam ebben a zenei világban, nagyon másnak. Csak egy mondat jut mindig ilyenkor az eszembe: Köszönöm Istennek, hogy adott elég erőt ahhoz, hogy higgyek önmagamban, még olyankor is, amikor már mindenki leírt" - mondta Mariah.

A mostani rekordja érte talán a legváratlanabbul, ugyanis még a lemeze megjelenése előtt eldöntötte, hogy már nem kíván komolyabb csúcsokat elérni, nem kerget már ilyen vágyálmokat. "Volt már az életemnek elég olyan időszaka, amikor ilyen dolgokon izgultam" - fűzte hozzá az énekesnő.

Amerikai sikerszériája ellenére például Angliában feleannyi sikert sem tudott elkönyvelni. Összesen csak két dala került fel a slágerlista elejére, méghozzá két feldolgozása. 1994-ben a Badfinger nevéhez fűződő Without You című dal, amit korábban Harry Nilssonnak köszönhetően ismerhetett meg a nagyközönség. Majd hat évre rá Phil Collins Against All Odds-a került fel a brit listára. Igaz, ott az ír fiúcsapat, a Westlife is rásegített, hiszen velük együtt adta elő a feldolgozást.

A múlt hét Mariah listarekordja mellett másnak is újabb csúcsokat hozott. Madonna 4 minutes c. száma is a top tízben debütált Amerikában, ezzel ez 37. Madonna-dal, amely bekerült az amerikai kislemezlista első tíz helyezettje közé.