Idén már kilenc városban mutatkoznak be a legfrissebb francia filmek: Francia Filmnapok

2008.04.07. 17:57

Audrey Tautou, Juliette Binoche, Virginie Ledoyen, egy új díjnyertes film François Ozontól, bejrúti szépségszalon és mókás rajzfilm a legújabb francia filmtermést bemutató seregszemlén. Április 10-én már nyolc vidéki nagyvárosban kezdődnek meg a vetítések (Debrecen, Eger, Győr, Kecskemét, Miskolc, Pécs, Szeged, Szolnok), hogy aztán egy hétre rá a fővárosiak is láthassák az idén terítékre kerülő hat nagyjátékfilmet. Újdonság, hogy most először egy díjnyertes rövidfilmekből álló füzér is színesíti a programot, melyek közül az egyik (A zsebtolvajok Mozartja) 2008-ban elnyerte a legjobb kisfilmnek járó Oscar-díjat.

Forrás: [origo]
Egyedül nem megy

Van mi közül válogatni, a fesztiválra kiválogatott filmek mindegyike olyan alkotás, amelyet könnyű szívvel ajánlunk. A César-díjas Egyedül nem megy (Audrey Tautou-val a főszerepben) a két éve nálunk is megjelent együtt lehetnénk című Anna Gavalda-regény filmes adaptációja. A szerző a fiatal írógeneráció reményteli tagja hazájában, a történet maga egy ügyefogyott, dadogós fiatal arisztokrata, egy anorexiás lány, egy zseniális, és szívdöglesztő, ámde morcos szakács, és az életből kifelé tartó, emlékeibe visszavonuló nagymama életét mutatja be.

Forrás: [origo]
Caramel

A Caramel Bejrútban játszódik, ahol női sorsok futnak össze a szépségszalonban: szórakoztató karakterek és társadalmi problémák egy hajvágás és egy lábgyanta között. François Ozon alkotása, az Angel, amelyet a Berlini Film Fesztiválon Arany Medve díjra jelöltek, 1905-ben, Angliában játszódik, és egy fiatal írónő sikerekkel és ellentmondásokkal teli élettörténetét meséli el, Romola Garaival, Lucy Russellel és Charlotte Ramplinggal a főszerepben. A Csak egy csók szórakoztató és tanulságos romantikus vígjáték a bájos, szexi Virginie Ledoyennel, a Paris szomorkás tisztelgés a város előtt egy beteg szemén keresztül.

Forrás: [origo]
Párizs

Előző
Következő