Van Sziget a nagyoknak, van Gyereksziget a kicsiknek, de mi lesz a kamaszokkal? Most végre ők is kapnak egy napot: május 3-án Szevasz Tavasz Fesztivál címmel a Millenárison rendezik meg az első kamaszoknak szóló "életmód- és kulturális fesztivál"-t. Lesznek színpadok és sátrak, koncertek és vetítés, műhely és beszélgetés, színház és tánc, ja és éjszakába nyúló buli - minden úgy, mint a Hajógyári-szigeten augusztusban, csak éppen kicsiben, este tízig, ingyenesen. Az egynapos fesztiválon több helyszínen zajlanak a programok: a Nagyszínpadon lesz a Nevetés Világnapja alkalmából megszervezett rekordkísérlet (négy órakor), előtte torna és tánc, utána pedig három koncert. Zsinórban egymás után fellép a Jacked, a The Moog és az Amber Smith, a hazai britpopos bandák nem csak, hogy nem igényelnek piroskarikát, de ráadásul jók is.

Amber Smith: Hello Sun

A Talent Színpadon zajlanak a táncos-színházas programok: street funk, néptánc és Molnár Ferenc egyaránt helyet kap itt, de amit igazán érdemes megnézni, az négykor kezdődik a Fogadóban. A Millenárisra ugyanis most meghívást kapott az egykori végzős színművészetisek nagy sikerű Szent Iván éjjelén előadása, amely érdekes felfogásban adja elő a klasszikus Shakespeare-sztorit: a drámából hirtelen nagy buli lesz, ABBA-, Boney M-, Gloria Gaynor-dalokkal. Itt beleláthatsz a rendhagyó show hangulatába.

Forrás: [origo]

Lesz még ingyenes fullszerviz bringásoknak, ahol nemcsak helyrepofozzák a cangádat, de a pajtások még kis előadást is rögtönöznek neked a városi biciklizésről és a védőfelszerelések hasznáról. Nonstop vetítés a moziban, teaház, szülőmegőrző, mászófalak és újrahasznosított anyagokkal dolgozó kézművesműhely vár még, a sátorban és a Fogadóban pedig előadásokat hallhatsz drogról, alkoholról, szexről, dohányzásról, pénzről - még a bőrápolásról is. Egy nap együttlét.