Jó hír: május 1-jén sem az A38 Hajón, sem a Gödörben nincs munkaszüneti nap - emitt a francia Ed Barker label két DJ-e nyomja a kilencvenes évek elejének retrós diszkóeffektjeit, amott a Nyitnikék Fesztiválon a Belga szemplereiért felelős Titusz mutatja meg társaival, mit csinált a Carbonfools a mérgezett gulyás óta.

A legfurcsább parti-program május elsejére a Fabriczius Gábor-féle Hello Cabaret-buli a Merlinben: állítólag lesz hárfás, majom, artista, performansz (lásd a plakátot lent), de ha a cirkusz csak kellemes blöff lenne, a zenei program alapján ez akkor is jó estének ígérkezik. Az electroclash Ágaskodó Telivérek után, de még a new wave-indie EZ Basic előtt Zságer Balázs új projektje debütál. A Zagar szellemi atyja öccsével kezdett Demon Superior név alatt bütykölgetni vidám, táncos számokat. A Demon Superior az, ami a Zagarba már nem fér bele - mondta a projektről Zságer Balázs. Több kísérletezgetés, Hendrix, Piaf electroboogie-ra hangszerelve, Neurotic-remix ("neked a divat mondja meg, hogy ki vagy"), Harry Potter-filmzene, őrültködés.

Akik az elektronikus hangzások helyett az etno ízeket helyezik előtérbe, Palya Beát hallgathatnak a Kultea ünnepi kiadásában, vagy a Sirály CivilKultnapját lezáró EtnoRom-koncertre nézhetnek el.

A hosszú hétvége többi estéjén is történnek figyelemreméltó dolgok a főváros koncerthelyszínein: pénteken másfél év után újra elnéz az A38 Hajóra a női ruhákban és extravagáns barokkos sminkben előszeretettel pózoló meleg duó, a svéd Koop.  A dzsessz forrásához visszanyúlva a régi idilli bigbandes, szvinges hangzást ötvözik modern elektronikus hangmintákkal - az eredmény egy finom, dallamos nu-jazz egyveleg, amely kitűnően működik a táncparketten is.

A Koop új klipje: Koop Island Blues

Ha a beugrót (5000 Ft) húzósnak találjuk, menjünk Barabás Lőrincék koncertjére, az "eklektrikus" zenekar szintén finom elektronikus zenét játszik, ha nem is szvinges, de nu-jazzes felfogásban.

A Barabás Lőrinc Eklektric Famous című száma

Összművészeti élményben is lehet részünk :a hétvégén: a Gödörben már ötödik alkalommal megrendezett Tánc és Performance Fesztivál komplett kulturális tréninget nyújt két napban. Szó esik Hrabalról, megidéződik Eisenstein, Shakespeare és a vergődő lélek; láthatunk kortárs táncot, tűzszínházat és nyilvános "közös-ülést" internetes közvetítésben. A gyönyörű hangú fiatal dzsesszénekesnő Harcsa Veronika vasárnap különleges egész napos performansszal készül, reméljük, hogy jó sok zene lesz benne.