Sci-fi-rajongók számára a szombat a hétvége legfontosabb napja, noha a IX. Sci-Fi Nap fókuszában most inkább a tudományos-fantasztikus műfajba nem igazán sorolható Indiana Jones és a nagyon közeli jövő áll. A rendezvény - amellett, hogy a kiadók és lapok csakúgy, mint eddig, most is képviseltetik magukat a felállított standokon - az Indiana Jones és a kristálykoponya királysága közelgő bemutatójának tiszteletére ezúttal a Harrison Ford által megformált régészprofesszor kalandjai köré építi programját.

Ennek jegyében az idei díszvendég Julian Glover, aki nemcsak az Indiana Jones és az utolsó kereszteslovag-ban formálta meg Walter Donovant, hanem az ötödik Star Wars-filmben, A Birodalom visszavág-ban is szerepelt (a hothi csata birodalmi hősét, Veers tábornokot formálta meg). (Vigyázat, az autogramért fizetni kell...)

Április 26-án kezdődött, de május 4-ig, vasárnapig tart még a Floralia látványos kertészeti parádé a Hungexpón. A belga, olasz, francia és spanyol kertészeket tömörítő nemzetközi láncolathoz most csatlakozott hazánk is. Az olaszországi Genova, a spanyol Valencia, a franciaországi Nantes és a belgiumi Gent éves váltásban adnak helyt Floráliának, Budapest idén először - és legközelebb 2013-ban - házigazdája a nagyszabású virágünnepnek.

Forrás: [origo]

A monstre kiállítás nem adhatja alább európai testvérrendezvényeinél, így most a csarnokokban örökzöldekből, virágzó fákból és cserjékből, rózsákból, muskátlikból és egynyári virágok tömegéből álló óriási kertek épültek az alkalomra, bennük kis tavakkal, kanyargó sétautakkal és színpompás virágtömeggel. A dimbes-dombos mini táj nem mindennapi látványt nyújt, ráadásul a kiállítás idején láthatjuk a bükkábrányi mocsárciprus lelet néhány darabját is, illetve az utóbbi évek botanikai szenzációjaként, Ausztráliában megtalált "dinófenyők" európai kertészetekben termesztett példányait.

A budapesti Városligeti Műjégpályán rendezett ünnepségen már május 1-től ingyen majálisozhatnak a gyerekek. A négynapos eseményen ugrálóvár, pónilovaglás, aszfaltrajzverseny és kézművesfoglalkozás is lesz, vasárnap pedig egész nap zajlanak a koncertek. A szervezők szeretnének a hátrányos helyzetű gyerekeknek is segíteni, ezért őket várja a különleges paprikáskrumpli-főző verseny vasárnap, amelyen az induló csapatok értékes ajándékokat nyerhetnek főztjükért.