A divat mondja meg! - olasz divathétvége a múzeumban

2008.05.16. 19:53
Fotó: Hajdú D. András

Patrizia Pepe
A Patrizia Pepe céget 1993-ban alapította a firenzei Patrizia Bambi és Claudio Orrea. A modern és eredeti női ruhákat, cipőket és kiegészítőket áruló divatház 2005-ben férfiruhákkal is jelentkezett, sőt, nemrég gyerekruhákat is piacra dobtak. E két utóbbira, csak úgy, mint Patrizia Pepe összes kollekciójára a minimalista, de a részletekre különösen ügyelő, nagy műgonddal díszített kreációk jellemzőek, amelyek egyszerre teszik a ruhákat elegánssá és hordhatóan praktikussá. A játékosság és a fiatalosság is jellemző kreációikra, a képen látható pink összeállítás is ezt a friss szemléletet tükrözi.

Forrás: [origo]

Fotó: Hajdú D. András

Moschino
Az 1983-ban indult Moschino az egyik legjátékosabb, legdíszítettebb  és legegyedibb divatház. Az alapító, Franco Moschino azzal szerzett magának hírnevet, hogy - sokszor pikáns - üzeneteit, illetve a divatház nevét hatalmas betűkkel hirdette a ruhákon. Mondatai pedig (például: "Ki mondja meg, mi kell a jó ízléshez?") gúnyt űztek a régi nagy cégekből; kifigurázta a klasszikus fazonokat is, amikor csak tehette. A jelenlegi vezető tervező, Rosella Jardini 1994-ben, Moschino halála után vette át a divatházat, és egy nőiesebb, lágyabb, de ugyanolyan egyedi és szexis vonalat mutatott be a cég kollekcióiban. A Gwyneth Paltrow és Alicia Silverstone által kedvelt divatház az haute couture vonalon kívül két másik női (Moschino Cheap&Chic, Love Moschino), két férfi és egy gyerekkollekcióval is ott van a piacon.
Még több Mochino ruha itt!

Forrás: [origo]

Fotó: Hajdú D. András

Missoni
A milánói székhelyű Missoni talán színes, mintás kötöttáruiról a legismertebb. A céget 1953-ban alapította Tai és Rosita Missoni, jelenleg a gyerekeik irányítják a divatházat, unokájuk, Margherita pedig a cég "múzsája" és két parfümjük arca. A Missonira a geometrikus minták, a csíkok, az absztrakt virágmotívumok a jellemzőek, csodás, gazdag színekben, és nagyon jó minőségű anyagokban, a gyapjútól a selyemig. A cég "másodvonalas" kollekciójával, az M-mel a fiatalokat célozta meg, de azokra is gondolt, akik az otthonukat szeretnék divatosnak látni - a Missoni Home lakberendezési cikkeket árul. A Missoni hamarosan szállodákat is nyit, Kuwaitban, Edinburgh-ban és Dubaiban.
Még több Missoni ruha itt!

Forrás: [origo]

Fotó: Hajdú D. András

Just Cavalli
Roberto Cavalli tervezte a divatvilág legtündöklőbb ruháit: egzotikus tollak, dús virágok, állatminták és hihetetlenül könnyű bőrök barokkos keveréke jelzi munkáit. Az 1940-ben, Firenzében született tervező, a firenzei Művészeti Akadémia hallgatójaként kezdett el  kísérletezni azzal, hogy bőrre nyomtasson mintákat, ezt a technikát később szabadalmaztatta is. Miután a hatvanas évek elején saját céget alapított, egyike volt az elsőknek, akik a kifutókon bőrt vonultattak fel: 1972-ben, első bemutatóján, a firenzei Pitti-palotában bőrdarabokból összevarrt ruhákkal debütált. Ruháit azok a sztárok hordják, akik elég merészek ahhoz, hogy a nyilvánosság előtt Cavalli ruhakölteményeiben mutatkozzanak, például  Jennifer Lopez, Beyonce Knowles, Alicia Keyes, Bono, Lenny Kravitz, Halle Berry, és Lindsay Lohan. Még több Cavalli ruha itt!

Forrás: [origo]

Fotó: Hajdú D. András

Guess by Marciano
A Guess céget négy marokkói származású testvér - Georges, Armand, Paul és Maurice Marciano - alapította 1981-ben. Egyedi és különleges farmerjeik már a nyolcvanas években hatalmas sikert arattak, ez részben jellegzetes, fekete-fehér reklámkampányaiknak köszönhető (modellt állt nekik többek között Eva Herzigova, Claudia Schiffer, Paris Hilton, Drew Barrymore és Anna Nicole Smith is). A cégnek három nagy női kollekciója van: az aktív és szexi vásárlóknak szánt Guess, a kifinomultabb és nőies, magasabb árfekvésű Marciano - ez a Guess európai kollekciója - és az alapvetően fiataloknak szánt G. A női kollekciókon kívül férfi- és gyermekruhákat, kiegészítőket, cipőket parfümöket és órákat is árulnak. Még több Guess ruha itt!

Forrás: [origo]

Fotó: Hajdú D. András

John Richmond
John Richmond modelljei egyet jelentenek a rock érzésével és a bőr illatával. A zeneszerető, származását tekintve angol tervező egyedülálló tehetséggel keveri az anarchistapunk-stílust az elegáns szabásvonalakkal. Richmond 1961-ben született, 1982-ben végzett a Kingston Polytech főiskolán, szabadúszó tervezőként dolgozott Emporio Armaninak, Fioruccinak , majd 1984-ben Maria Cornejo divattervezővel közösen megalapították közös cégüket. 1987-ben önálló útra tért. Pályafutása alatt olyan popsztárokat öltöztetett, mint Bryan Adams, David Bowie, Madonna és Mick Jagger, George Michael, aki a Faith videóklipjében Richmond Destroy zakóját viselte. Mára három márkanév a tulajdona: a John Richmond, a Richmond X és a Richmond Denim.
Még több Richmond ruha itt!

Forrás: [origo]

Fotó: Hajdú D. András

DSquared
A Dean és Dan Caten ikerpár nevével fémjelzett DSquared márka 1991-ben indult; három évvel később mutatták be az első férfikollekciójukat, közel tíz évvel később pedig női ruhákkal is megjelentek a piacon. Az általuk tervezett ruhákra a "kirobbanó energia és ellenállhatatlan vonzerő" a jellemző - ezekre a tulajdonságokra építik a divatbemutatókat is, amelyek valamilyen témát ölelnek fel (például a vadnyugat, vagy egy autóverseny), és olyan sztárok is felléptek itt, mint Christina Aguilera és Rihanna. A hírességek egyik kedvenc divatmárkájának számító DSquared ruháit viselte már Justin Timberlake, Lenny Kravitz és Fergie is, sőt, Madonna egyik turnéjára 150 egyedi ruhadarabot terveztek. A férfi és női ruhákon kívül cipőket, alsóneműket, parfümöket és szépségápolási cikkeket is vásárolhatunk az ikrektől - hamarosan pedig a DSquared napszemüvegek is a boltokba kerülnek.
Még több DSquared ruha itt!

Forrás: [origo]

Fotó: Hajdú D. András

Gianfranco Ferré
A tavaly elhunyt olasz tervezőt sokáig a "divat építészének" nevezték - az eredetileg műszaki képzettségű designer ugyanis ugyanúgy közelítette meg a ruhákat, mint az épületeket: a darabok legyenek stuktúráltak, pontosan felépítettek és praktikusak. Az 1944-ben született tervező 1978-ban jelent meg első  kollekciójával, és miközben a Christian Dior művészeti vezetője volt, újabb márkákat dobott piacra: A Gianfranco Ferré mellett a praktikus Ferré White Labelt (és ennek "kistestvéreit", a nagyméretű hölgyeknek készült Redet, a Ferré Fur szőrmekollekciót és a Ferré Underweart), a fiataloknak pedig a GF Ferrét. A Ferré cég jelenleg női, férfi és gyermekruhákkal, kiegészítőkkel, szemüvegekkel, cipőkkel és szépségápolási termékekkel is szerepel a piacon.ű
Még több Ferré ruha itt!

Előző
  • 1
  • 2
Következő