A Backstreet Boys felfedezője 25 év börtönbüntetést kapott

2008.05.22. 17:11

A neves amerikai producer-menedzsert, Lou Pearlmant, a Backstreet Boys és az 'N Sync egykori felfedezőjét 25 év börtönbüntetésre ítélte a bíróság, miután bűnösnek találta csalás bűntettjében. A menedzser állítólag közel húsz éven át lopott meg magánembereket, barátokat és számos üzleti partnert, bankot vezetett félre.

A napokban hirdetett ítéletet az egyik floridai bíróság Lou Pearlman producer, menedzser ügyében. A számos fiúcsapatot felfedező és karrierét egyengető üzletembert többrendbeli csalással vádolták meg, az ügyben márciusban tett vallomásában már nyíltan vállalta a vádakat, a bíróság pedig mostani ítéletében 25 év börtönbüntetést szabott ki Pearlmanre.

A menedzser, aki korábban a Backstreet Boys vagy épp az 'N Sync mellett dolgozott, közel 20 éven át vert át magánembereket, barátokat, üzletfeleket és számos nagy bankot és pénzügyi befektetőt. Az évek során nem kevesebb, mint 300 millió dollárt vett ki mások zsebéből, és közel húsz fiktív céget alapított ezek eltusolására. Most 250 magánember és tíz pénzügyi intézet áll a sértettek listáján. Az ítéletet hozó bíróság elnöke, G. Kendall Sharp bíró a tárgyalás során több áldozat levelét is felolvasta Pearlmannek. Akik között szerepel a saját családja, közeli barátai és a 70-es, 80-as éveikben járó idős emberek, akiknek az összespórolt nyugdíját szedte el az ügyeskedő menedzser. A bíró egyébként az ítélethirdetéskor javaslatot tett Pearlman büntetésének enyhítésére: minden egyes visszafizetett 1 millió dollárért cserében egy hónappal rövidülhet a büntetése. Természetesen erre nem sok esély látszik, így kénytelen a jelen állás szerint leülni a 25 évnyi börtönbüntetését.

"Az előzetesben eltöltött kilenc hónap során világlott meg számomra igazán, hogy mekkora kárt okoztam az embereknek. Tényleg nagyon sajnálom, és bocsánatot szeretnék kérni mindazért, amit elkövettem" - magyarázkodott az utolsó szó jogán Pearlman.

A büntetőeljárást egyébként már megpróbálta némileg elhúzni. Időközben egy újabb fiúcsapatot hozott össze, a US5 nevű együttest, akiktől azt remélte, hogy rövid idő alatt annyi pénzt tudnak neki behozni, amiből részben vissza tudja fizetni tartozásait, és így részben enyhítheti büntetését. Pearlmanről egyébként korábban olyan hírek is felröppentek, melyek szexuális visszaélésekről szóltak, méghozzá az általa futtatott fiúcsapatok tagjai kárára.

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK