Egyéves pihenőt vesz ki a Red Hot Chili Peppers

Vágólapra másolva!
A Red Hot Chili Peppers szabadságra vonult. Anthony Kiedis, a csapat frontembere a Rolling Stone magazinnak nyilatkozva adta hírül, hogy az elkövetkezendő egy évben szünetelteti a banda a működését.
Vágólapra másolva!

A Red Hot Chili Peppers minimum egyéves szabadságra vonul. A zenekar az elmúlt két évben szinte megállás nélkül turnézott, így teljesen jogos és valószínűleg a rajongók számára is érthető döntésük, amiről elsőként Anthony Kiedis énekes mesélt a Rolling Stone magazin újságírójának.

"A múlt évi turnézárásig valójában le se álltunk. Mindannyian mind szellemileg mind érzelmileg ki voltunk égve a végére. A turné végén hoztuk meg a döntést, hogy legalább egy évig nem foglalkozunk semmilyen Red Hot Chili Peppersszel kapcsolatos dologgal, egyszerűen csak élünk, végre egy kicsit kiszellőztethetjük magunkat, és tanulhatunk is új dolgokat, amire eddig nem nagyon volt lehetőségünk" - mondta Kiedis a Rolling Stone-nak.

A szünet szinte mindenkinek pont jókor jött. "Nálunk pont mostanában érkezett egy újabb gyerkőc. Flea nagyon szeretne a saját zenei dolgaival foglalkozni, egy picit kiélni az egyéni zenei elképzeléseit, és persze tanulni. John Frusciante már kész ötletekkel várta ezt az időszakot, hamarosan több szóló projektje is beindul. Chad Smith pedig egy jazz zenekarhoz csapódott, akikkel most épp Japánban turnézik. Ami engem illet, végre itthon játszhatok a pár hónapos kisfiammal és közben szörfözni tanulok" - fűzte hozzá az énekes.