Újra Európában koncertezik Stevie Wonder

Vágólapra másolva!
Stevie Wonder tíz év után újra Európában lép fel. A legendás R&B énekes-zongorista a napokban egy Londonban megrendezett sajtótájékoztatón jelentette be a hírt, hogy ismét kontinensünk felé veszi az irányt.
Vágólapra másolva!

Stevie Wonder idén végre Európában is turnézik. A neves zenész tíz év után látogat vissza az európai kontinensre, a hírt a napokban egy Londonban megrendezett sajtótájékoztató keretén belül jelentették be. Wonder szeptember során Birminghamben, Manchesterben, majd a londoni O2 Arenában lép fel, az Egyesült Királyságon kívül még további hat országban ad koncertet.

"Szeretném mindazoknak megköszönni a szeretetét, akik a pályám során kitartottak mellettem" - nyilatkozta Stevie Wonder. A koncertezést egyébként már régóta szerette volna folytatni, bevallása szerint a múlt év óta tervezgeti a nagy visszatérést, aminek állítólag sok köze van egy álmához, amiben 2006-ban elhunyt édesanyja látogatta meg és bátorította, hogy térjen vissza a színpad világába.

A sajtótájékoztatón zenei tervei mellett politikai meggyőződéséről is faggatták az újságírók, és a várakozásoknak megfelelően Barack Obamának drukkol a mostani elnökválasztáson. "Az erő, amit Barack Obamában látok, nagyban a keveréke John F. Kennedy és Martin Luther King szellemének. Úgy gondolom, hogy ilyen karizmával egyszerűen nem veszíthet" - mondta Wonder.

Mindeközben cáfolta azokat az értesüléseket, hogy a Nelson Mandela 90. születésnapjára szerveződő Hyde Park-beli koncerten ő is részt venne június 27-én. Aminek többek között az egyik akadálya, hogy 26-án és 28-án is az Egyesült Államokban fog fellépni. "Ha meg tudnánk valahogy oldani, akkor nagyon szívesen ott lennék. Mindig jó érzés Nelson Mandelának játszani és egyben őt ünnepelni" - fűzte hozzá.