Fishing On Orfű

2008.06.16. 16:42

Lovasi András végre csinált magának egy fesztivált: a háromnapos sörös koncertmaraton nevét a Kiscsillag tánczenekar egyik számáról kapta (Fishing On Orfű); egy Pécstől 15 kilométerre lévő szépfekvésű faluban rendezik, az ominózus nótában is főszerepet kapó horgásztó mellett, baráti alterzenekarok jönnek el fellépni, és még a pécsi szuperedző, Rátgéber László is énekel. Mindez három napban, négy színpadon, vetésforgóban koncertező 52 fellépővel. Mi kell még?

Forrás: [origo]
Orfű: annyit tudunk, Lovasi itt akar majd temetkezni is...

Ha a június 19-én debütáló Fishing On Orfű alterfeszt olyan jó lesz, mint a névadó klip, akkor érdemes megváltani a pécsi Intercityre a jegyet (teljesárú: 7500 Ft oda-vissza), kiperkálni az orfűi különbusz-pénzt (1000 Ft oda-vissza) és a fesztivál egynapos bellépőjét (2800 Ft, csak a miheztartás végett). A hangulat ugyanis biztos remek lesz, harmincas Kispál-megszállottak és húszas Kiscsillag- és Kaukázus-rajongók számára majdnem kötelező a megjelenés. A spéci alterfeszt rengeteg extrát tartogat: lesz alternatív horgászverseny, ahol csak a régi időket idéző eszközökkel - fűzfavessző, gombostű, gyufaszál - lehet indulni (adjunk esélyt a halaknak); lesz sok pókerparti; Rátgéber László nemcsak átugorja az orfűi tavat, de még énekel is; és bemutatkozik a csak erre az alkalomra verbuválódott Only Tonite zenekar, amelyet Rátgéberen kívül olyan zenészek erősítenek, mint Leskovics Gábor, a PUF gitárosa, Mészáros Miki, a HétköznaPI CSAlódások dobosa, na meg Lévai Balázs, az m1-es Dob+Basszus műsorvezető-szerkesztője.

A névadó dal az alkotók (Lévai Balázs és Weigert Miklós, a Dob+Basszus, illetve a Macskafogó 2. art directora) szándéka szerint Milos Forman és Jioí Menzel jellegzetes képi világát idézné

A csütörtöki nap a Pál Utcai Fiúké, de utánuk is fellépnek érdekes formációk: Takáts Eszter és az altersanzon Gumizsuzsi csapat nagy kedvencünk, és a finom kis nu jazzes Singas Project is ott tudja tartani az embert még éjjeli egykor is. Pénteken a Quimby, a PASO és a Vad Fruttik adja egymásnak a mikrofont (és ez még csak a nagyszínpadon történik!); szombaton pedig jön Lovasi András, a Kispálos felállás után élőben hallhatjuk a KiscsillagFishing On Orfű című számát, majd átgyalogolhatunk a Szalai Évá-t jegyző Kaukázus zenekar koncertjére. Unikum, hogy a fesztiválon a koncertek "vetésforgóban" mennek, tehát míg az egyik színpadon beáll a zenekar, addig egy másik csapat játszik a másik helyszínen, így nem kell választanunk közöttük.

Előző
Következő