Több mint háromszázezren voltak Carlos Santana koncertjén

2008.06.30. 13:03

Több mint háromszázezer ember élvezte szombaton este Carlos Santana és együttese programját az 56-osok terén, a T-Mobile Kapcsolat koncertjén. Nagyon sokan nem is jutottak be a térre, és a mellékutcákból kivetítőkön nézték a latin gitárművészt és csapatát.

Gőz László, az esemény főszervezője az MTI-nek elmondta: nézőcsúcs született a 12. ingyenes koncerten. Kiemelte: a rövidesen 61 esztendős mexikói születésű gitáros és csapata rendkívül mozgalmas koncertet adott. Három perc híján két órát töltöttek a színpadon, ami egy, már "nyugdíjas korú" zenész esetében önmagában sem lebecsülendő teljesítmény.

Az előzenekar, a hazai Back II Black pontosan az ígért időben, délután 18 órakor kezdett.  Előtte Rákóczi Ferenc és Kovács Áron televíziós műsorvezető szórakoztatta az egyre növekvő tömeget. A funkyzenét játszó együttes mintegy 50 percet töltött a színpadon. 

A sztárvendég nemhogy megváratta volna a közönséget, de tíz perccel a bejelentett időpont, vagyis fél nyolc előtt kezdett Jingo című dalával. Santanával együtt összesen tízen zenéltek: két énekes, két fúvós, három ütőhangszeres, egy gitáros és a basszusgitáros. Kemény tempót diktált a csapat, egy-egy dal legalább 6-7 perces volt. A gitárművész, valamint a két énekes, Tony Lindsay és Andy Vargas aratta a legnagyobb sikert, de kijutott a tapsból a többieknek is. Santana nem szorította háttérbe az együttes tagjait, mindegyik zenésztársa komoly szólólehetőséget kapott. 

A számok gyakran összeolvadtak, nehéz pontosan megmondani, hány darab is hangzott el. Az ismertebbek közül játszotta a zenekar a klasszikus Black Magic Woman-t, aztán az Oye Como Va, az Everybody's Everything, a Samba Pa Ti és a Maria, Maria című dalokat. Elmaradt viszont a sokak által nagyon várt kedvenc, az Europe. A bő másfél órás koncertet mintegy 15 perces ráadás követte. A programot  kitűnő hangminőségben, s kivetítőkön élvezhette a sokaság.   

Gőz László a távirati irodának elmondta: a koncert alatt és utána semmilyen rendkívüli esemény nem történt. Winkler János, a koncertet rendező T-Mobile vezérigazgatója a távirati irodának nyilatkozva felidézte: egy Kapcsolat-koncert megszervezése nagyon hosszú időt, közel egy évet vesz igénybe. A mostani koncerttel, intenzitásával, hangulatával nagyon elégedett volt. Megemlítette, hogy máris megkezdik a jövő évi kapcsolatkoncert szervezését, s mint mondta, Santanát nehéz felülmúlni, de igyekezni fognak.

KAPCSOLÓDÓ CIKK